Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Thirty Seconds to Mars

Alakulás éve: 1998   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
A 30 Seconds to Mars egy Los Angeles-i rockegyüttes, amely Shannon és Jared Leto családi vállalkozásaként 1998-ban alakult. 2007-től a zenekar felállása a következő: Jared Leto (ének, ritmusgitár, dalszerző), Shannon Leto (dob, ütőhangszerek), illetve Tomo Miličević (szólógitár és billentyűk). Az együttes tagjai voltak Matt Wachter basszusgitáros és Solon Bixler gitáros. Wachter 2007-ben távozott a zenekarból, a koncerteken Tim Kelleher basszusgitározik, a lemezfelvételeken azonban Jared Leto és Miličević rögzítette a basszusgitárt. 2009 óta a turnékon Braxton Olita billentyűs is tagja a zenekarnak.
 
Az együttes eddig négy nagylemezt adott ki: 30 Seconds to Mars (2002), A Beautiful Lie (2005), This Is War (2009) és Love, Lust, Faith and Dreams (2013). Emellett három középlemezük is megjelent - AOL Sessions Undercover (2007), To the Edge of the Earth (2008) és MTV Unplugged: 30 Seconds to Mars (2011). 2013 májusáig világszerte több, mint 10 millió lemezt adtak el.
 
Az együttes logója a "Mithra" nevű főnix, amely az együttes mottóját hordozza: „Provehito in Altum”. Ennek jelentése „előre a mélységbe” vagy „ugorj a mélybe”. Fordítható továbbá „menetelés a magasabb szintekre”-ként is. Ezt a logót leginkább a debütáló album reklámja során használták, az A Beautiful Lie-nál már a Trinity (Háromság) logót alkalmazták: három koponya és három befelé irányuló nyíl az együttes nevével és mottójával.
 
Az Echelon a 30 Seconds to Mars rajongótábora, habár a kifejezést elutasítják, magukat egy családnak tartják. Odaadásuk az együttes iránt egyedülálló, még jótékonysági tevékenységet végeznek az együttes és Jared Leto jótékonysági munkája kapcsán. Az Echelon a debütáló album egyik daláról kapta a nevét. A szervezet Magyarországon is működik. Jared Leto így beszélt a szerevezetről: „Néhányan azt kérdik, hogy nem kultusz-e ez az egész; én azt mondom: ez valami egyedi. Nem mindenki számára szól – csak azoknak, akik megértik.”

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek