Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Soulwave

Alakulás éve: 2007       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Soulwave-et 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A zenekar dalait lélekemelő monumentalitás jellemzi, nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva.

Már a bemutatkozó daluk a ’Lonely’ bizonyította, hogy kivételes érzékük van az alternatív popszámok megírásához, azonban minden megjelenő különálló anyagon jelentkeztek olyan hatások, amelyek a zenekar adott időszakait jellemzik. A 2010-ben megjelent „One Night Stand” LP például a rock and roll és a blues, a 2013-ban, egy svéd kiadónál megjelent „1975 EP” pedig a garage rock valamint soul stílusjegyeit viselik magukon. Ebben az időszakban megjelent angol nyelvű dalaival a zenekar több külföldi országban is turnézott, többek között Németországban, Csehországban, Ausztriában és Hollandiában is megfordultak, itthon pedig az Petőfi Rádióban debütáló ’I Can’t Be Loved’-nak köszönhetően egyre ismertebbé váltak.

2015-ben jelent meg a Soulwave első magyar nyelvű maxija „Szélcsend” címmel a Universal Music Hungary gondozásában, majd bemutatkoztak többek közt az MR2 Akusztik, valamint az M1 Szerencseszombat című műsorában. A magyar nyelvű dalok osztatlan sikerének köszönhetően a zenekar év végén stúdióba vonult, hogy rögzítse soron következő EP-jét, amely szintén a Universalnál jelenik meg, valamint a Halott Pénz előzenekaraként turnézik tavasztól.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2