Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Papa Roach

Alakulás éve: 1993   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
A Papa Roach egy amerikai zenekar, amely a nu metal aranykorában, 1993-ban alakult a kaliforniai Vacaville-ben. Mára - némi stílusváltást követően - igazi aréna rock csapattá váltak, azonban népszerűségük töretlen. A Papa Roach név részben egy jazzénekesre, Poncho Sanchezre utal, akit csak Papa Gatoként emlegettek, másfelől Jacoby Shaddix nagyapjának Roatch a vezetékneve, így ő volt az igazi "Papa Roach".
 
A Papa Roach első teljes lemeze 1997-ben került a boltokba. Az Old Friends from Young Years és a következő évben kiadott EP, a 5 Tracks Deep, valamint a kemény turnézás következtében felfigyelt a zenekarra a Warner kiadó, akik vállalták a két anyag terjesztését. A banda azonban 1999-ben átszerződött a Dreamworks Recordshoz, és itt jelent meg máig legsikeresebb lemezük, a négy korábbi és hét új dalt felvonultató Infest. Ezen található a csapat legnagyobb slágere a Last Resort, ami egyenesen a rockvilág élvonalába repítette őket.
 
Az Infest olyan sikeres lett, hogy a zenekar világkörüli turnéra indult, felléptek Európában, Japánban és az Egyesült Államokban is. A turnét követően rögzítették a következő Lovehatetragedy című albumot, melyen már megjelentek az újabb, arénarockos stílusjegyek is. 2006-tól a banda háromévente adott ki stúdiólemezt, és továbbra is intenzíven turnézott világszerte. A frontember Jacoby Shaddix szerint a zenéjük a metal, a hardcore, a punk és a popzene ötvözete.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2