Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Kowalsky meg a Vega

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Kowalsky meg a Vega magyar rockegyüttes, frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1992-től 2007-ig, és 2010-től újra a Black-Out nevű rockzenekar énekese. 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti VEGA ötösfogat.
 
Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel. Cha-Cha 2005-ben technikusként csatlakozott az együtteshez, majd 2006-tól szólógitáros lett. Jimmy nem sokkal a Vegasztár című album megjelenése után csatlakozott az együtteshez. Sóder pedig 2008 elején társult a zenekarhoz.
 
2011 tavaszán jelentős változások történtek a zenekar életében, a megszólalás tökéletesítése érdekében 8 tagúvá bővült a banda. Ebben a változásban azonban a korábbi zenészek nem kívántak Kowával együtt részt venni, és elhagyták a csapatot, közösen hárman új zenekart alapítottak. A Vegába visszatért Juhász Róbert, és Kowalsky másik zenekarának dobosát, Csányi Zoltánt is meghívta a zenekarba. Mellettük több, más népszerű formációból ismerős zenész is feltűnik a zenekarban.
 
2012 őszén Jimmy és Sóder visszatérnek, Vidák Robi marad, a zenekar korábbi technikusa, Vajda Tomi Carlos csatlakozik az együtteshez. A Forradalmi Egylet 2013 márciusában jelentette meg a készülő albumuk első videoklipjét, az Ami fontost. A zenekar hetedik nagy lemeze, a Még nem éden 2014 áprilisában debütált, rajta az olyan slágerekkel, mint az Amilyen hülye vagy, vagy a Bölcsődtől a sírodig (km. FankaDeli). Az album azonnali siker lett a lemezpiacon: három héttel a megjelenés után aranylemezzé vált, hat hét múlva pedig már a platinalemez státuszt ünnepelhette a zenekar.
 
Tagok
 
"Kowalsky" Balázs Gyula - ének
Szórád "Jimmy" Csaba - basszusgitár
Vajda "Sóder" Péter - dobok
Vidák Róbert "More" - akusztikus gitár
Vajda "Carlos" Tamás - gitár

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Oldalak száma: 4