Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Kelly Clarkson

Alakulás éve: 2002   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Kelly Brianne Clarkson (1982. április 24. –) többszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző. Kelly tanulmányait a Pauline Hughes Middle Schoolban, és a Burleson High Schoolban végezte. Egyik általános iskolai tanára felfigyelt elképesztő énekhangjára. Tanára buzdítására musicalekben szerepelt. Érettségit követően alkalmi munkákat vállalt, majd végül úgy döntött Hollywood felé veszi az irányt karrierje érdekében.
 
Barátai ösztönözték, hogy jelentkezzen az American Idol tehetségkutatóba 2002-ben. A selejtezőn Madonna Express Yourself című dalát adta elő. Lenyűgözte a zsűrit, bekerült a 30 legjobb közé, majd a későbbiek folyamán a szavazatok 58%-val nyerte meg a versenyt.
 
Stronger című albuma elnyerte a Best Pop Vocal Album Grammy-díját. A korong olyan slágereknek adott helyet, mint a Mr. Know It All és a Stronger (What Doesn't Kill You"), mellyel Kelly sorban 9. és 10. Top 10-es sikerét érte el. A Stronger a Billboard Hot 100-as listájának #1 pozícióját két egymást követő héten megőrizte, (összesen 3 héten át volt az élen), és ezzel ez a dal lett Kelly 3. #1 debütálása a Hot 100-as listán a 2002-es A Moment Like This és a 2009-es My Life Would Suck Without You után. 2013-ban megjelentette legelső karácsonyi albumát, a Wrapped In Red-et, mely a #3 pozícióban debütált, 2010 óta a legnagyobb első heti eladással a női előadók karácsonyi albumai között, és platinalemez státuszt ért el.
 
Kelly Clarkson 6 stúdióalbumot (Thankful, Breakaway, My December, All I Ever Wanted, Stronger, Piece by Piece), 1 Greatest Hits albumot és 1 karácsonyi albumot jelentetett meg, melyekből 20 milliónál is több példány kelt el világszerte. 3 Grammy-díj, 4 American Music Award, 3 MTV Video Music Award, 2 Academy of Country Music Award és 12 Billboard Music Award büszke tulajdonosa.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek