Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Tóth Andi

Alakulás éve: 2014       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Tóth Andrea, művésznevén Tóth Andi színész-énekesnő, dalszerző, 1999. január 18-án született Nagyváradon.
 
A megyeszékhelyhez közeli Gálospetriben nevelkedett. Gyerekkora óta szeret énekelni. 13 éves korában elkezdett énektanárhoz járni, aki arra biztatta, hogy mérettesse meg magát. Ezt követően jelentkezett is különböző versenyekre és kisebb fellépései is voltak. Szülővárosában a Művészeti Líceumban tanult rajz szakon, egy év múlva pedig elkezdte a design (ruhatervezés) szakot.
 
Andi az RTL Klub műsorának a 2014-es X-Faktornak a felfedezettje. A válogatáson a Hooligans Legyen valami című számával indult és a mentorokat rögtön lenyűgözte. Az élő showban Szikora Robi csapatát erősítette. Fiatal kora miatt sokan hiszik, hogy nem tud mit kezdeni a hirtelen jött sikerrel és tönkreteszi az életét. Nem az volt a célja hogy megnyerje az X-Faktort. Sőt nem is gondolta, hogy az élő showba is bejut, mert sokkalta jobbnak hitte a többieket. Az első élő adásban a Walk this way című számot énekelte, majd a második showban Richard Marx dalát a Right Here Waiting-et hallhattuk tőle. Andi szépen menetelt adásról-adásra, és ő lett a magyarországi X-Faktor történetének legfiatalabb győztese, emellett az első győztes, aki a Lányok kategóriájából került ki.
 
A döntőben a Legyek Én című dal hozta meg számára a győzelmet, melyet Rakonczai Viktor és Rácz Gergő szerzett, a szöveget pedig Erdős Virág írta. A győztes dal Magyarországon egyedülálló videoklippel debütált, mert olyan speciális kamerával készült, amiből egyetlen egy van az egész országban. A klip három mesebeli világba repít minket, de a forgatáson mindenkinek a képzelőerejét kellett használnia, hiszen a kisfilm egy hónapos utómunkával készült el. A Legyek Én az énekesnő első albumán is szerepel, mely 2015 februárjában debütált, és a döntőben elhangzott dalok hallhatók rajta.
 
Andi színésznőként is bizonyíthatta tehetségét. A 2015-ös Szegedi Szabadtéri Játékokon Szirtes Tamás rendezésében bemutatott, A nyomorultak című musicalben ő játszhatta Eponine-t. Emellett szerepet kapott az RTL Klub Válótársak című sorozatában is. 2016 februárjában Berkes Olivérrel duettet alkotva bejutottak az A Dal című hazai eurovíziós dalválasztó showműsor döntőjébe, ahol Seven Seas című dalukkal a Parno Graszttal holtversenyben a hatodik helyen végeztek. 2016 tavaszán a Gold Record gondozásában megjelent második kislemeze, az Itt vagyok, amihez kisfilm is készült. Harmadik önálló klipje 2016 decemberében jött ki, a dal a Tovább címet kapta, melynek szövegét Andi jegyzi. A szeretet és támogató hozzáállás inspirálta arra, hogy 2017-ben szólóban is induljon A Dalban. Az I've got a fire a legjobb 30 versenydal egyike lett.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • 3
  • Oldalak száma: 3