Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Sting

Alakulás éve: 1971   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Gordon Matthew Thomas Sumner (ismertebb nevén Sting; Wallsend, 1951. október 2. –) angol zenész, énekes-dalszerző, aktivista, színész. Művésznevét egykori kedvenc csíkos pulóveréről kapta, mert olyan volt benne, mint egy méhecske és így fullánknak becézték.
 
Már gyermekként érdeklődött a zene iránt, tanulmányait az Észak-Angliai tanárképző főiskolán végezte ének-zene szakon. A főiskola elvégzése után pár évet tanárként is dolgozott, közben különböző helyi jazz bandákban játszott. Fő hangszere a basszusgitár, de remekül játszik nagybőgőn, zongorán, gitáron és mandolinon is.
 
1977-ben Stewart Copeland és Henry Padovani társaságában megalapította a The Police nevű zenekart. A zenekar 1986-ig működött és 5 nagylemezükkel 6 Grammy-díjat söpörtek be. Sting a banda felbomlása után is folytatta karrierjét és napjainkig nagyon nagy hatással van a nemzetközi zenei életre. Szólóban 12 nagylemeze jelent meg, és 10 Grammy-díjjal ismerték el munkásságát. A nyolcvanas évek közepén nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy segélykoncerteken vegyen részt és ekkor lett az Amnesty International aktivistája is. Számos filmzene köthető nevéhez, s emellett még a színészkedésbe is belekóstolt.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek