Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Rita Ora

Alakulás éve: 2007       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Rita Sahatçiu Ora (Pristina, Jugoszlávia, 1990. november 26. –) albán származású angol énekesnő és színésznő.
 
Rita a volt Jugoszláviában született, viszont a háborúk miatt szüleivel már néhány hónaposan elköltözött az Egyesült Királyságba. Londonban nőtt fel és itt járt iskolába is. Korán elkezdett az énekléssel foglalkozni.
 
2007-ben Craig David Awkward című dalában mint háttérénekes működött közre. 2009-ben meghallgatták a Eurovision: Your Country Needs You című műsorban – az eurovíziós indulás reményében – ki is választották, ám Rita később visszalépett arra hivatkozva, hogy még nem áll készen.
 
Az amerikai popszakma és közönség Jay-Z Young Forever, majd Drake Over című dalának klipjében láthatta először Ora-t. A 2012-es esztendő elején jelentette meg a YouTube-on DJ Fresh a Hot Right Now című dalt, ami pillanatok alatt listavezető lett Angliában. Februárban az USA-ban jelent meg először a szólóalbumát beharangozó How We Do (Party), melynek refrénje Notorious B.I.G. Party and Bullshit című slágerének dallamára épül. Első szólóalbuma – saját véleménye szerint – pop és jazz keveréke, Monica, Aaliyah és Gwen Stefani hatását egyaránt tükrözi. A két éven keresztül tartó stúdiómunkálatokból többek között Will.I.am, Ester Dean, Drake, The-Dream, Kanye West és Stargate is kivette a részét.
 
2004-ben Rita színészi tehetségét is megmutathatta a The Brief című sorozatban, még ebben az évben kapott egy kisebb szerepet az angol Spivs című drámában. 2013-ban önmagát alakítva feltűnt a 90210 című népszerű amerikai sorozatban, valamint a Halálos iramban 6. részében. 2015 elején mutatták be A szürke ötven árnyalata című filmet, melyben Rita a főszereplő milliárdos Christian Grey húgát Mia Greyt alakítja.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2