Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

P!nk

Alakulás éve: 1995   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Alecia Beth Moore, művésznevén P!nk (Doylestown, Pennsylvania, 1979. szeptember 8.) Grammy-díjas amerikai énekes, színész és dalszerző.
 
A pennsylvaniai Doylestownban született Judy Moore ápolónő és James Moore, Jr. katona lányaként. Édesapja katolikus, édesanyja zsidó vallású. Ősei Írországból, Németországból és Litvániából vándoroltak ki Amerikába. Doylestownban nőtt fel ahol a Kutz Általános Iskolában, a Lenape Középiskolában és a Central Bucks West Középiskolában tanult. Édesapja mindig énekelt neki gitár kísérettel, ezért már akkor eldöntötte, hogy amikor felnő rocksztár lesz. A középiskolában csatlakozott első együtteséhez a Middlegroundhoz, amellyel sosem ért el különösebb népszerűséget. A Middlegroundnak riválisa volt a Jetsists együttes, mellyel szemben elvesztették a helyi bandák csatáját. Ezután a Middleground feloszlott. Pink zenéjére nagy hatással bír Bette Midler, Janis Joplin, Steven Tyler, Kyisha Hunt, Jecyra Selvie, Tyriyona Bender, Madonna, Billy Joel, az Indigo Girls, Don McLean, 2Pac és The Notorious B.I.G. Alecia már gyermekkorában elkezdte képezni a hangját, mivel születésekor asztmát diagnosztizáltak nála, amitől évekig szenvedett. Tizenéves korában kezdett el dalszövegeket írni, melyekkel ki akarta fejezni az érzéseit. 14 évesen kezdett el fellépni philadelphiai klubokban. Két évvel később, 16 éves korában csatlakozott egy atlantai R&B együtteshez a Choicehoz, melynek tagja volt még a ZOEgirl nevű keresztény lánybanda egyik volt tagja Chrissy Conway is. Az együttest a LaFace Records szerződtette le, mellyel 1996-ban elkészítették a Key to My Heart című dalt, mely a Kazaam című film egyik betétdala lett. A Choice készített egy albumot is, de miután feloszlottak az albumot sem adták ki. Az együttes feloszlása után Alecia szólóénekesként maradt a LaFace alkalmazásában, ahol megkapta a Pink művésznevet.
 
Első albuma, a Can’t Take Me Home és első kislemeze, a There You Go R&B stílusú volt, a LaFace Recordsnál jelent meg és csak mérsékelt sikert aratott. 2001-ben Christina Aguilera, Mya és Lil' Kim társaságában énekelte fel a Lady Marmalade című dalt, amely világszerte az élvonalba juttatta, és amiért megkapta első Grammy-díját. 2001-ben jelent meg második, már pop/rock stílusú albuma, Missundaztood címmel, ami az eddig legtöbb példányszámban elkelt albuma. 2003-ban került a boltok polcaira, a Get The Party Started, a Hot 100-ban 4. helyig jutott. Aztán jött a Don't Let Me Get Me, az örökzöld Just Like A Pill, és egy szívhez szóló szám, a Family Portrait, ami a szülei válásáról szól.
 
2003 novemberében megjelentette a harmadik albumát. Try This című lemezét kisebb siker fogadta, azonban az ezen szereplő Trouble szintén Grammy-díjat nyert. Kis szünet után 2006-ban jelentette meg negyedik lemezét, I'm Not Dead címmel. Előző, kevésbé sikeres lemeze után ezzel ismét az élvonalba került. Számtalan díjat kapott érte, és olyan dalokkal célozta meg a slágerlistákat, mint a Stupid Girls, a Who Knew valamint a U + Ur Hand. Turnéja alkalmával kétszer is ellátogatott Budapestre.
 
2008 októberében jelent meg ötödik albuma, Funhouse címmel. Ezen hallható a So What, Pink első olyan száma, amellyel szólóban tudta vezetni az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistát. Az album második kislemeze, a Sober is bekerült a Top 20-ba. Az albumból eddig négymillió példány kelt el világszerte. 2010-ben megjelent az első válogatás albuma, Greatest Hits...So Far! címen. Ezen két új dal kapott helyet, a number-one sláger a Raise Your Glass és a: F**kin Perfect. Emellett nálunk megjelent 2011 nyarán egy promó dal, Heartbreak Down címen.
 
2012-ben visszatért, 4 év kihagyás után megjelentette 6. stúdió albumát, The Truth About Love címmel. A korong a szerelem világos, sötét, jó, és rossz árnyalatait mutatja be. USA-ban, Kanadában, Németországban, Ausztráliában, Ausztriában, Svédországban, Svájcban, Új Zélandon már az első héten listavezető lett. Júliusban megjelent a "visszatérő dala". A címe: Blow Me (One Last Kiss). 2013 elején kijött a Just Give Me a Reason slágere Nate Ruess közreműködésével, mely 3 hétig vezette a Billboard Hot 100 listát. Az albumot Grammy Díjra is jelölték.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2