Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Pentatonix

Alakulás éve: 2011   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Egyéb zene
A nem mindennapi amerikai a cappella együttes néhány középiskolás jó barát együttműködésének köszönhetően született meg 2011-ben. Zenéjük nagyrészt popos elemekre épül, melyben nagy jelentőséget kap a vokálharmónia, a mély és egyenletes basszus vokál, valamint a beatbox.
 
Eredetileg Texasból indultak hódító útjukra, és még megalakulásuk évében megnyerték az NBC csatorna The Sing-Off - a műsorban olyan csoportok versenyeznek, akik hangszeres zenei kíséret nélkül adnak elő dalokat - című tehetségkutató harmadik évadát. Nem sokkal később a Pentatonix létrehozta Youtube-csatornáját, amelyen klipeket, saját számokat és átdolgozásokat osztottak meg. Hamarosan a csatorna óriási népszerűségre tett szert. Sikerükhöz az is hozzájárult, hogy ügyesen kihasználták a közösségi média adta lehetőségeket, és stabil rajongói bázist hoztak létre.
 
Mostanra több mint 10 millió feliratkozóval büszkélkedhetnek, legnézettebb videójukat már több mint 200 milliószor tekintették meg. Az együttes 2015-ben jelentette meg negyedik stúdióalbumát, amely egyben az első kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó anyaguk is.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2