Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Måneskin

Alakulás éve: 2016   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Måneskin egy olasz rock zenekar, amely 2016-ban alakult Rómában. A banda tagjai egy római középiskolában találkoztak egymással, és diákként úgy döntöttek, hogy együttest alapítanak. A zenekar neve a félig dán származású Victoria De Angelisnek köszönhető, akit arra kértek, hogy keressen néhány dán szót, végül a Måneskin (holdfény) lett a befutó.
 
A Pulse Contest fordulópontot jelentett karrierjükben, saját dalokat írtak, felléptek a Felt Music Clubban, majd később elnyerték az első helyezettnek járó díjat. Kezdetben a római Colli Portuensi negyed utcáin valamint a város történelmi központjában játszottak. Az első fővároson kívüli élő koncertjükre 2016-ban került sor Faenzában, a Független Lemezkiadók találkozóján.
 
A Måneskin az olasz X-Faktor tizenegyedik szériájának második helyezettje lett. 2017. november 24-én debütált első daluk, a Chosen, ami az olasz slágerlista 2. helyén szerepelt. Ugyanezzel a címmel december közepén megjelent középlemezük, amely az olasz X-Faktor élő show-műsoraiban bemutatott feldolgozásokból áll. A lemez platina minősítést kapott az Olasz Zeneipari Szövetségtől.
 
2018. március 23-án a zenekar kiadta első olasz nyelvű kislemezét Morirò da re címmel, melyet a Torna a casa követett. Mindkét dal felkerült első stúdióalbumukra, amely az Il ballo della vita címet kapta. Az album népszerűsítése érdekében a zenekar dokumentumfilmet adott ki This Is Måneskin címen. A film bemutatója 2018. október 26-án volt.
 
2021. március 6-án vált hivatalossá, hogy a Måneskin Zitti e Buoni című dala vitte el a Sanremói Dalfesztivál fődíját. A rotterdami Eurovízós Dalfesztivál május 22-én rendezett döntőjében 24.-ként léptek színpadra, és 524 pontot szerezve megnyerték a versenyt.
 
 
A zenekar tagjai:
 
Damiano David
Ethan Torchio
Thomas Raggi
Victoria De Angelis

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek