Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Maroon 5

Alakulás éve: 1994   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Maroon 5 egy Grammy-díjas amerikai pop rock együttes a kaliforniai Los Angelesből. Tagjai: Adam Levine (ének, ritmusgitár), James Valentine (basszusgitár, vokál), Jesse Carmichael (ritmusgitár, vokál), Michael Madden (basszusgitár, vokál), Matt Flynn (dobok, ütőhangszerek) valamint Pj Morton (szintetizátor, vokál)
 
A Los Angeles-i banda 1994-ben kezdte működését Kara's Flowers néven. Az ekkor még ismeretlen együttes nem sok sikert könyvelhetett el, majd miután 2001-ben átestek egy névváltáson és Maroon 5-vá alakultak, ismeretlenségük is megfordulni látszott. A 2002 júniusában kiadott Songs About Jane című lemeznek is két teljes évbe telt, amíg eljutott a nagyközönséghez, de onnantól kezdve nem volt megállás. A rajongók tetszését szinte azonnal elnyerték hibrid rock és R&B hangzásukkal, majd folytatták az It Won't be Soon Before Long-gal, amin olyan slágerek szerepeltek, mint a Makes Me Wonder és az If I Never See your Face Again. 2010-ben jelent meg harmadik nagylemezük, a Hands All Over, majd az Overexposed-dal betonozták be a helyüket. A zenekar 5. lemeze a V 2014 őszén látott napvilágot. A csapat olyan producerekkel dolgozott, mint Max Martin, Benny Blanco, Ryan Tedder, Shellback és Sam Martin, valamint velük zenélt egykori billentyűsük, Jesse Carmichael, aki a 2012-es Overexposed című lemezük felvételeiben nem vett részt.
 
A Maroon 5 első Grammy-jét a legjobb új előadó kategóriában szerezte még 2005-ben, azóta pedig több mint 20 millió lemezt adtak el világszerte, és több mint 35 országban értek el arany és platina státuszt a munkáikkal.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek