Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Majka

Alakulás éve: 2002       Facebook
Zenei stílus: Hip-Hop
Majoros Péter, művésznevén Majka (Ózd, 1979. augusztus 5.) kétszeres Fonogram-díjas előadó, dalszövegíró, műsorvezető.
 
Általános iskolai tanulmányait Ózdon végezte, ahol olvasási versenyekre járt, majd épületvillamossági szerelőnek és számítógépes adatrögzítőnek tanult tovább. Saját bevallása szerint sokat tengődött dologtanul szülővárosában egészen 2002-ig. A 23 éves fiatal, akkor még ismeretlen rapper jelentkezett a ValóVilág-ba, ahol egészen a fináléig menetelt, de csak a 2. hely lett az övé. Később azonban mégis ő érte el a nagyobb sikert, ugyanis Majkát felkérte a csatorna a BeleValó Világ vezetésére.

Dopeman közreműködésével 2003-ban beindult a zenei karrierje. Majka tagja lett Dopeman bandájának, a La Mafia Familiának, és a bemutatkozó lemezt Londonban vették fel, ami 2003-ban jelent meg Magyarországon, Az ózdi hős címmel. A CD fél éven belül aranylemez lett, és Majka a Bravo Otto-díjátadó gáláról, a legjobb hazai rapper díjával térhetett haza. Az albumról két kislemez jelent meg, a Kiszavazó show és a Dopemannal készült közös dal, a Dolgok.
 
Második albuma 2004-ben jelent meg Történt, ami történt címmel, immáron Dopeman nélkül. Az albumról 4 darab kislemezt jelentetett meg, ebből kettő Tysonnal készült a Tündi Bündi és a Mondd, ami fáj című dalok, utóbbival VIVA Comet díjat nyertek a legjobb videoklip kategóriában.
 
2007-ben megjelent a 3. album, Húz a szívem haza címmel. Az albumról 3 kislemezt jelentettek meg, elsőként a Csak méreg című dalt. Egy évvel később látott napvilágot a 2. kislemez, ami egy Pokolgép szám feldolgozása, az Ítélet helyett, melyben Tyson, Pápai Joci és Game is közreműködött. 2009-ben jelent meg a 3. kislemez az Érezd, mely szintén Pápai Jocival készült.
 
2012-ben jött ki a 4. stúdióalbuma, Belehalok címmel, melyen közreműködött BLR és Curtis. Az albumról a Belehalok és az Ezek a lányok egyre vékonyabbak című dalokból készült videoklip. A Belehalok több tízmilliós lejátszásával minden idők egyik legnézettebb magyar klipje lett. 2013 szeptemberében jelent meg Pápai Joci közreműködésével a Nekem ez jár című dal. Ezt követően Majka főként Curtissel dolgozott együtt a továbbiakban. 2014-ben a Csat Te létezel videoklipje, egy hónap alatt már közel 2 millió nézőt számlálhatott a YouTube videomegosztó oldalon. A Magyar Vagyok című dal 2014 szeptemberében jelent meg és olyan sztárok működtek közre a videoklip elkészítésében, mint Sorel, BLR vagy Fatima. 2015-ben jelent meg Pápai Jocival közös dala, a Mikor a test örexik, majd a Kollányi Zsuzsival rögzített Eléglesz. 2016 nyarán megjelent a Curtissel közösen készített Supersonal, amely a Depeche Mode Personal Jesus című klasszikusának feldolgozása.
 
A zene világában már otthonosan mozgó rapper a tévé képernyőjén is bebizonyíthatta tehetségét, ugyanis olyan műsorok fűződnek a nevéhez, mint például a Való Világ 3., a Cool a verda vagy az Ezek megőrültek, mely a TV2 csatornán futott Rákóczi Ferenccel. 2014-ben a Super TV2-től saját műsort kapott NaNee címmel, amelyben intim és kényes kérdéseket tehetett fel a sztároknak, akik vállalkoztak rá. Szintén ebben az évben újra helyet kapott zsűritagként a Sztárban Sztár showműsorban. Műsorvezetőként bizonyított Ördög Nóra mellett is a Rising Starban, majd 2015-ben újra az Ezek Megőrültek című műsor házigazdájaként tűnt fel Til Attila oldalán.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2