Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Király Viktor

Alakulás éve: 2008   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: R & B
Király Viktor énekes, dalszerző, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as "Év Hangja".
 
1984. március 29-én, New York-ban született, 16 éves koráig családjával az USA-ban élt. 1999-ben, édesanyja kívánságára költöztek vissza Magyarországra, és bár eredetileg úgy tervezték, hogy mindössze egy évet maradnak az országban, végül annyira megkedvelték az itteni életet, hogy véglegesen hazaköltözött a család. Gyerekkorát végigkísérte a zene: 10-11 évesen édesapjától tanult dobolni, zongoraórákra járt, ikertestvérével és barátaikkal különböző zenekarokat alapítottak. Nővére, Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével már a középiskolától kezdve különböző zenekarokban játszottak.
 
2008-ban jelentkezett a Megasztár 4. szériájára, és az addig rekordszámú, körülbelül tízezer jelentkező közül ő került ki győztesen. 2009-ben jelent meg bemutatkozó stúdióalbuma Király Viktor címmel, amelyet hatalmas közönség- és szakmai várakozás előzött meg. A korongról elsőként a Forgószél című dal került a rádiókhoz, és a 2009-es nyár egyik legkedveltebb hazai slágere lett. 2010-ben "Az év felfedezettje" kategóriában Fonogram-díjra is jelölték. Ezután jelent meg második videoklipje, a "Ha arra indulsz", amelyet "Have I Told You" címmel angol nyelven is leforgattak.
 
2010 decemberében megjelent második önálló albuma "Solo" címmel. Az albumon tíz új, angol nyelvű dal volt hallható, köztük a nagy sikerű címadó Soloval. A dal gyors népszerűségre tett szert a hazai rádiókban és zenecsatornákon, és minden jelentős slágerlistán - köztük a MAHASZ rádiós listán is - #1 helyezést ért el, videoklipjét pedig több mint 1,8 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on. 2011-ben két dalban is közreműködött nővérével, a "Move Faster" című dancepop felvételben és az Eurovízióra is benevezett "Untried" című slágerben. 2012-ben jelent meg következő önálló, "Over" című slágere és annak videoklipje, mely 10 hetet töltött a slágerlistán.
 
2013 ismét elképesztő sikereket hozott Viktornak, megjelent "Fire" című kislemezdala, mely rögtön a rádiós slágerlista Top15-jében debütált, és egészen a #1 pozícióig menetelt, több mint 30 hetet töltve a MAHASZ listán, mellyel az év legnagyobb hazai slágere címet is megszerezte. Ezen kívül részt vett az egyik legnagyobb nézettségű TV műsorban is, "Az ének iskolája" című tehetséggondozó showban, melyben Viktor egyike volt a 4 tanárnak.
 
2014 januárjában megjelentette következő kislemez dalát és videoklipjét, a "Running Out Of Time"-ot, melyben a zenei legenda Darryl "DMC" McDaniels is közreműködött, aki az amerikai, többszörös platinalemezes és a Rock'n'Roll Hall Of Fame-be is beiktatott RUN-DMC nevű hip hop csapat egyik alapító tagja. Ez a dal ismét a Top15-ben debütált a MAHASZ Rádiós Top 40 listán, és több mint 10 hetet töltött a Top10-ben. A sláger Top4-ben végzett A Dal című hazai Eurovíziós előselejtező műsorban. Viktor 2014-ben is újra feltűnt Az ének iskolája TV műsor tanárai között a második évadban. 2014 májusában a Playboy Man Of The Year különdíjával jutalmazták, míg 2014 júniusában három egymást követő jelölés után elnyerte a VIVA Comet "Legjobb Férfi Előadó" díját. Ezen felül nevezték két Bravo OTTO- (Az év hazai férfi énekese, Az év hazai dala - Running Out Of Time) és két Fonogram-díjra (Az év hazai modern pop-rock hangfelvétele és Az év dala - "Fire") is.
 
Harmadik stúdióalbuma 2014 novemberében jelent meg 11 vadonatúj dallal (köztük a legújabb, "Exhale" című kislemez dallal, melyhez 4 év után először "Légzés" címmel magyar nyelvű változat is készült Molnár Ferenc Caramel szövegével) és a két nagy slágerrel ("Fire", "Running Out Of Time").

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2