Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Hooligans

Alakulás éve: 1996   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Hooligans együttes pályafutása szülővárosukban, Szerencsen kezdődött. Itt koptatta együtt a helyi általános iskola padjait Tóth Tibi és Kiss Endi.

Kisiskolás korukban is már csak a zenélésen járt az eszük, nem csoda, hogy 9 évesen már túl voltak életük első koncertjén! A következő hét évben a stabil magnak számító kettős mellett több tag is cserélődött, míg végre rátaláltak „az igazira”, Csipára (Ördög Tibor, ének). Ekkorra már-már aggastyánnak számítottak, hiszen 16 évesek voltak, amikor a korszaknak megfelelően a Ramses név mellett döntöttek. Rövid katonai tiszteletadás után 1992-től Budapesten folytatódott zenei karrierjük, ahol Dance néven váltak egyre ismertebbé. Hamarosan megjelent első lemezük, sőt hírük eljutott az ország határain túlra is. Romániában negyvenezer ember előtt játszott a csapat, és felléptek számos környező országban is. Ők nyitották meg a Scorpions koncertjét a Budapest Sportcsarnokban, 1996-ban pedig a három szerencsi srác újra megrázta magát, és Móricz Norbert basszusgitásrossal kiegészülve megalakították a Hooligans zenekart.

Első lemezük 1997-ben még saját kiadásban jelent meg Nem hall, nem lát, nem beszél címen, mely albumhoz két videóklip is készült, az Aladdin és a Paradicsom. Az egy év múlva piacra került Mesét, álmot, mámort című lemez már a szombathelyi KO Records gondozásában látott napvilágot. Tovább bővült a klipes nóták száma is, hiszen ekkor forgatták a Meleg vonat, a Münchausen és a Hárem filmes verzióit is. 1999 szilveszterére egy maxi CD-t hozott ki a zenekar, Álomférfiak címmel.

2000 őszén újabb előrelépést jelentett a huligánok számára az, hogy leszerződtette őket az EMI nemzetközi kiadó. A Tartson örökké című maxi lett az együttes első igazi rádiós slágere, mely a Hooligans mások albumára került fel. A Kánaán című nagylemez, melyen a Tartson ökökké mellett olyan slágerek szerepelnek még, mint A vér nem válik vízzé, hatalmas sikert aratott, és mintegy 10 000 példányban kelt el.

Mégis 2003 októbere volt az igazi áttörés a zenekar életében, mikor elkészült az új nagylemez, melynek már a címe is árulkodó: Szenzáció!. Az első maxi Királylány címmel jelent meg, és meghozta azt a sikert a zenekarnak, amelyről minden együttes álmodozik. A rádiókból dübörgött a dal, a fiúk azóta is fellépésről-fellépésre mennek, és fergeteges hangulatú koncerteket adnak országszerte és a határon túl. Már-már felülmúlhatatlannak tűnt e dal sikere, senki sem sejtette, hogy a Hooligans még csak ezután készült bevetni addigi legnagyobb slágerét, a Játszom-ot. A dalhoz nagyszerű klip készült, mely a VIVA legjátszottabb videói közé tartozott. Az album harmadik – utolsó – maxija Legyen valami címmel látott napvilágot, s a zúzós dal azonnal felrázta az egész országot a Játszom melankóliájából.

A „szenzációs” platinalemez után a zenekar nem állt meg, 2005-ben elkészítette új albumát, melynek címe: Vírus! lett. Az első dal, a Szabadon ismét kirobbanó rádiós siker lett.

2006-ban kerül a boltokba a Hooligans zenekar hatodik albuma, a Bohémélet. A fiúk bevallása szerint a stúdióban eltöltött órák számát tekintve ezen a lemezen dolgoztak a legtöbbet. A Bohémélet jubileumi album is egyben, hiszen ebben az évben ünnepelte a banda megalakulásának tizedik évfordulóját. Az album első kislemeze, a Félember című dal ismét a rádiós listák élén tarolt, videóklipje pedig a magyar zenetéve nézőinek kedvence lett. Az évforduló egy változást is hozott a csapat életében, hiszen 2007 februárjában Móricz Norbert helyére Késmárki Zsolt basszusgitáros lépett, aki napjainkig is oszlopos tagja a Hooligans-nek.

2008-ban a rockzene rosszfiúi ismét magukra zárták a stúdió ajtaját, hogy negyed évnyi munka után szélesre tárják, és bepillanthassunk Csipáék „Privát Menyország”-ába.  Az induló slágerhez, az Eljátszott gyémánt-hoz videóklip is készült. A lemezen megtalálható az ATV-n futott, Hajdú Péter nevével fémjelzett „Nagy Lehetőség” című valóságshow főcímdala is.
 
A fiúk nem tétlenkedtek a két utlosló lemez elkészítése közötti időszakban sem. 2009 végén megjelent DVD-n a június 13-án adott fergeteges koncertjük Live in PECSA 2009. 06. 13. címen. A zenekar első DVD-je karrierjük legfontosabb alkotásainak egyedülálló gyűjteménye.

Két év várakozás után, 2010 decemberében megjelent a legújabb Hooligans lemez, a 8szemközt. Az új albumon a zenekar hozza a tőle megszokott hangzás és szövegvilágot, amit jól tükröz nyár slágere, az Illúzió is, mely egyértelműen tarolt a rádiós és televíziós játszási listákon. A szerzeményhez formabontó klip készült digitális technikával, mely – a nóta címéhez méltóan – a fantázia világába kalauzolta a nézőket.

A 2011-es 15 éves jubileumi koncertsorozat indulásához igazítva kijön a lemezhez készült második videó is, a Küzdj az álmodért című dalhoz. 2011. november 18.-án váratlanul elhunyt Sipos Tibor (Cápa), az együttes menedzsere, ám a banda fájdalmuk ellenére úgy döntött, megtartja a tizenöt éves jubileumi koncertet a Papp László Budapest Sportarénában 2011. december 11-én.
 
2012. október 13-án megjelent a 2011. december 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartott 15 éves jubileumi nagykoncertről készült CD és DVD, a CD-n 17, a DVD-n 30 dal és 3 extra található.
 
2013. október elsején megjelent a zenekar új nagylemeze História címmel. A nagylemez első kislemeze (Mindörökké) valamivel korábban, 2013. szeptember 11-én jelent meg. A nagylemezen 12 dal található. Alig több, mint 2 nap alatt elérte a platinalemez státuszt, majd 1 hét múlva már dupla platina lett az album. December 13-án a nagylemez már tripla platina. A lemezbemutató koncert december 27-én került megrendezésre a SYMA Csarnokban, ahol előzenekarként fellépett a Best Of zenekar és a Republic zenekar, továbbá fellépett meglepetésvendégként Majka (Majoros Péter) és Curtis (Széki Attila) is. A lemezbemutató koncerten lehetett kapni először a nagylemezt bakeliten. Később a Harcra fel!, Mindörökké, Egyformán és Idegen című dalokhoz klip is készült.
 
2014. november 6-án megjelent a Társasjáték című lemez, ami már korábban megírt dalokat tartalmazott más énekesekkel, zenészekkel közösen előadva, két dal kivételével, amik új dalok. A História lemezhez hasonlóan a Társasjáték című lemez is rövid időn belül tripla platina lemez minősítést ért el. December 14-én az együttes fellépett a Magyar Virtuózok kamara zenekarral a Budapest Kongresszusi Központban, a szimfonikus koncertnek nagy sikere volt.
 
20 éves jubileumát ünnepli a zenekar 2016-ban. November 12-én a Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő Hooligans 20 éves jubileumi koncerten a Magyar Virtuózok kíséri majd a csapatot.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek