Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Down For Whatever

Alakulás éve: 2015   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Metal
A Down For Whatever (rövidítve DFW) egy 2015-ben, Budapesten alakult modern metal / metalcore zenekar.
 
Zenéjükön elsősorban a Nu-metal, a post-hardcore, és a metalcore stílusjegyei érződnek. A korai számaik egyértelműen a dallamos hardcore együtteseket idézik, de későbbi kiadványaikon már több stílus is keveredik, és a modern elektronikus zenei irányzatok befolyása is erősen érződik. Általánosan jellemzőek a Down for Whatever zenéjére a tördelt, breakdown-szerű riffek, az erős, sötét, személyesebb hangvételű vagy társadalomkritikus szövegek, melyek több szólamú (sokszor kórusként is funkcináló), női vokálokkal kiegészített énekkel hallhatóak, helyenként scream betétekkel megerősítve a dalok mondanivalóját.
 
A zenekar első White Light c. albuma 2017 májusában jelent meg, melyet Császár Róbert (gitár), Zsoldos Dávid (dob) és Diószegi Kiki (ének) írtak meg és rögzítettek, majd a felvételek után csatlakozott a bandához Czink Zsombor (basszusgitár).
 
A zenekar 2018 őszén elindult az első 9 állomásos európai turnéjára. 2019 tavaszán pedig egy 14 állomásos magyarországi turnén vettek részt a USEME és az AWS társaságában.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek