Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Dér Heni

Alakulás éve: 2001   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Dér Henrietta (Csantavér, Jugoszlávia, 1986. április 17. –) magyar énekesnő.
 
Heni a TV2 Megasztár első szériájában tűnt fel. Tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott, hiszen 13 évesen a Temerini Tini Táncdalfesztívál első helyezettje volt a Vajdaságban. 2001-ben a Szabadkai Kifutó első helyét sikerült elnyernie produkciójával. 2005-től a Sugarloaf zenekar tagja lett. Kilenc évig az együttes frontembereként hatalmas szakmai sikereket ért el. A zenekar énekesnőjeként több ezer élő koncertet adott, a csapat a legnagyobb fesztiválokon lépett fel. Óriási népszerűségre tett szert az országban és az országhatáron túl.
 
Több televíziós produkció meghívott vendége volt, így szerepelt a Dalnokok Ligájában, az Ezek megőrültek című műsorban, a Hal a tortán adásaiban. 2010-ben a Szenes Iván által létrehozott Kornay Mariann Alapítvány művészeti elismerését vehette át, amely a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeket díjazza. Tagja volt az egykor Miklós Tibor nevével fémjelzett Rock és Musicalszínháznak. Olyan művészekkel játszott egy darabban, mint Bodrogi Gyula, Makrai Pál vagy Nádas György.
 
2013-ban döntött úgy, hogy szólókarrierbe kezd, első slágere a Turn It Up volt, amelyből videoklip is készült. Dalát az első héten 160 ezren töltötték le. Második kislemeze az Ég veled! még ennél is nagyobb sikert aratott, hiszen első lett a rádiók játszási listáján, és a dalra készített klip is óriási sikerrel szerepelt a tévékben és a videomegosztókon. Heni sikerét jól mutatja, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra is beválogatták a szerzeményt, amellyel eljutott A Dal középdöntőjéig, és külön örömet jelentett számára, hogy mindezt a közönség szavazatával tudta elérni. 2014 decemberében Intro címmel megjelent első szólóalbuma, amelyről az Ébresztő című dal újra bekerült a Dalba.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek