Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Bruno Mars

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Peter Gene Hernandez, művésznevén Bruno Mars (Honolulu, 1985. október 8. –), Grammy-díjas hawaii-i énekes, dalszerző és zenei producer. Hawaii fővárosában, Honoluluban nőtt fel zenész családban, és már fiatal kora óta a zenéléssel foglalkozik. Gyermekkori első fellépései után úgy döntött, hogy zenei karrierbe kezd.
 
Csatlakozott a The Smeezingtons csapathoz, és más előadóknak is írt dalokat. A Motown Records-zal folytatott sikertelen együttműködést követően 2009-ben az Atlantic Records-hoz szerződött. Miután közreműködött B.o.B Nothin' On You, és Travie McCoy Billionaire című dalában, egyre nagyobb ismertségre tett szert énekesként is. Emellett olyan slágerek társszerzője volt, mint Flo Rida-tól és Ke$ha-tól a Right Round, K'naan-tól a Wavin' Flag, és Cee Lo Green-től a Fuck You!.
 
2010 októberében megjelentette Doo-Wops & Hooligans címmel debütáló nagylemezét, amely első helyezést ért el többek között Nagy-Britanniában, Németországban, Hollandiában és Svájcban, míg az Egyesült Államokban a harmadik helyig jutott. Az albumról megjelent Just the Way You Are és a Grenade című kislemezek vezették a Billboard Hot 100 listáját. Az albumot hét kategóriában jelölték Grammy-díjra, amelyből megnyerte a Legjobb férfi popénekesi teljesítményért járó díjat Just the Way You Are című daláért. 2012 decemberében megjelent második stúdióalbuma Unorthodox Jukebox címmel, amely számos országban - így az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is - elérte az albumlisták első helyét. Az albumról a Locked Out of Heaven és a When I Was Your Man is eljutott a Billboard Hot 100 első helyére.
 
Mars eddig 4 Grammy-díjat nyert, és több mint 100 millió albumot valamint kislemezt adott el világszerte.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek