Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Boggie

Alakulás éve: 2009   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Csemer Boglárka, vagy művésznevén Boggie (Budapest, 1986. november 30. – ) magyar énekesnő. Parfüm című dalának videoklipje által vált világszerte ismertté.
 
Csemer Boglárka kiskora óta énekesnő szeretett volna lenni. Épp ezért zenei tanulmányait már 13 éves korában kezdte. Klasszikus éneket és klasszikus zongorát tanult a Fasang Árpád Zeneiskolában. Kicsivel később az Erkel Ferenc Alapfokú Művészoktatási Intézmény és Jazz Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-énekes szakára is beiratkozott. A zene mellett franciául kezdett tanulni – először idegenvezető OKJ szakképesítést szerzett, majd az Eszterházy Károly Főiskola francia-romanisztika szakirányán képezte tovább magát. 2005-ben egyik tanára segítségével Párizsban töltött egy évet au-pair-ként. Úgy véli, itt tanulta meg igazán a nyelvet, anyanyelvi környezetben. 2008-ban alapította meg együttesét, és 2011-ben a Csillag születikben is feltűnt. 2012-ben kezdte el használni jelenlegi művésznevét, a Boggie-t, ezzel is jelezve franciaországi kötődését.
 
2013-ban megjelent Boggie címet viselő albuma a Tom-Tom Records kiadásában. A lemezen csak saját – magyar, francia, és angol nyelven írt – szerzemények találhatóak. Ez év végén jelent meg Parfüm című dala, amely a videó elkészülte után országos, majd nemzetközi népszerűségnek örvendett. Első lemeze előkelő helyen szerepelt az amerikai Billboard lista 4. majd 17. helyén. Kevés magyar előadó szerepelt eddig ezen a híres listán.
 
2014-ben All Is One Is All címmel jelent meg a második nagylemeze, amin az előző lemez elveihez igazodó dalok szerepelnek, szintén magyar-francia és angol nyelven. Ez a lemeze elnyerte a magyar szakma rangos díját az Év POP lemeze kategóriában a FONOGRAM díjátadón. És ezen a lemezen szerepel a Wars for Nothing című dala, mellyek benevezett a A Dal 2015 műsorba.
 
2015-ben az énekesnő bekerült A Dal című eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe Wars for Nothing című dalával. Először február 7-én a harmadik elődöntőben adta elő a dalát, ahonnan az este legmagasabb pontszámával jutott tovább a középdöntőbe. Egy héttel később február 14-én az első középdöntőben is ő kapta az este egyik legmagasabb pontszámát – Szabó Ádámmal holtversenyben az első helyen végeztek – így bejutott a verseny döntőjébe. A dalt utoljára a február 28-i döntőben adta elő, fellépési sorrendben másodikként Gájer Bálint That’s How It Goes című dala után, és a Spoon Keep Marching On című dala előtt. Boggie dala a zsűritől 24 pontot kapott, így másodikként került be a négyes szuperfináléba. A közönségszavazás lezárása után kiderült, hogy a legtöbb SMS szavazatot a Wars for Nothing című dal kapta, így Boggie nyerte a 2015-ös válogatót és ő képviselhette Magyarországot a Bécsben rendezett 60. Eurovíziós Dalfesztiválon. Itt az elődöntőből nyolcadik helyen továbbjutott a május 23-i döntőbe, ahol végül 19 ponttal a huszadik helyen végzett.
 
Az évek során már fellépett többek között Palya Beával, Fábián Julival, Tóth Viktorral, Barabás Lőrinccel, Tzumó Árpáddal és Sárik Péterrel is. Magyarországon kívül koncertezett: Franciaországban, Hollandiában, Szlovákiában, Ausztriában és az Amerikai Egyesült Államokban is. 2015 októberében első hat állomásos nyugat-európai turnéjára indult, október végén pedig másodjára turnézott az Amerikai Egyesült Államokban.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek