Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Bereczki Zoltán

Alakulás éve: 1999       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Bereczki Zoltán 1976. május 2-án született Budapesten. Az Ernst Thälmann, majd a Sallai Imre Általános Iskola tanulója volt. 5-10 éves koráig (1981-1986) versenyszerűen úszott a Vasas SC-ben, majd ezután 4 évig kajakozott az MTK-VM-ben. A Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában érettségizett. Ebben az időben működött első zenekara, a Styx. Két évig dobolt, hegedült és két évig énekelt a Magyar Rádió Gyermekkórusában.
 
A középiskola ideje alatt került Toldy Mária énektanárhoz, aki felismerve tehetségét, az első meghallgatás után felvette. 2001-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical tanszakán. Ugyanebben az évben megjelent első szólólemeze Száz év címmel. A főiskola közben levelezőn elvégzett egy közgazdasági iskolát is.
 
Zoli 2004-ben zenei producerként is bizonyított: ő készítette az „Operett Angyalai” formáció hangszerelését, és az Operettszínház „Mozart!” című produkciójának CD-jét. Az ő nevéhez fűződik a 2005-ban megjelent magyar nyelvű „Rómeó és Júlia” CD is.
 
2005. június 17-én vette feleségül Szinetár Dóra színésznőt, de 2012 augusztusában hivatalos közleményben tájékoztatták az embereket, hogy el fognak válni, bár továbbra is együtt nevelik Dóri előző házasságából született kisfiát, Marcit, illetve az ő közös gyermeküket Zora Veronikát, aki 2007-ben jött a világra.
 
2005-ben Súgó Csiga-díjat, 2006-ban Emerton-díjat kapott az év musical színésze kategóriában.
 
Rendszeres fellépője volt a Magyar Televízió "Csináljuk a fesztivált" című műsorának, amelynek egyik sorozatát 2007-ben megnyerte. 2010-ben jelent meg második nagylemeze az Álomkép, mely aranylemez lett. 2011-ben részt vett a TV2 A nagy duett című műsorában, ahol Peller Mariannal alkotott duettpárost, a döntőben 2. helyezést értek el. 2012-ben felkérték a Megasztár 6 című tehetségkutató egyik zsűritagjának. Zenei vezetője volt Náray Erika és Kökény Attila „Szerelem és Szenvedély” című zenés estjeinek. 2012-től a Centrál Színház tagja. 2013-ban megnyerte a Sztárban sztár című showműsor első évadját, így ő lett „Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze” 2013-ban. A második és a harmadik évadban a műsor egyik zsűritagja. 2014. januárjában a Magyar Televízió A Dal c. műsor, első élő adásában énekelt duettet a Kossuth-díjas Kovács Katival.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek