Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Adam Lambert

Alakulás éve: 2009   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Adam Mitchel Lambert 1982. január 29-én született Indianapolisban. Szüleivel (Eber Lambert és Leila) egy évvel a születése után San Diegóba költöztek. Édesapja norvég gyökerekkel rendelkezik, édesanyja zsidó. Testvére Neil Lambert. Adam San Diego északkeleti részén, Rancho Peñasquitosban nőtt fel. Tanulmányait a Deer Canyon Elementary Schoolban, a Mesa Verde Middle Schoolban és a Mount Carmel High Schoolban végezte. Utóbbi intézmény diákjaként iskolai színdarabokban szerepelt, tagja volt az énekkarnak, és gyakran énekelt az iskola dzsesszzenekarában. Tízévesen színészkedett először, amikor eljátszotta Linus szerepét a You’re a Good Man, Charlie Brown című darabban a San Diegó-i Lyceum Theaterben. 2000 júniusában érettségizett, szalagavatóján elénekelte az It’s So Hard To Say Goodbye To Yesterday című dalt.
 
Tizenkilenc évesen Észak-Hollywoodba költözött, majd nem sokkal később munkát kapott egy luxushajón, ahol egyre jobban elkezdte felfedezni önmagát. A nagy áttörést a stílusában a Hair című musical 2003-as európai turnéja hozta meg, amely során hat hónapot töltött Németországban. Los Angelesbe visszatérve rövid ideig tagja volt a The Citizen Vein nevű zenekarnak.
 
2008-ban jelentkezett az American Idol tehetségkutató verseny 8. évadának San Franciscó-i területi válogatójára. Az első meghallgatásra a Rock with You és a Bohemian Rhapsody című dalokat választotta. Lambertre a legnagyobb hatással lévő előadók közt szerepel a Queen, David Bowie, Michael Jackson és Lenny Kravitz. Az elődöntőben a közönség szavazataival bejutott a legjobb 13 közé, csatlakozva a 2. csoport énekeseihez, Kris Allenhez és Allison Irahetához. A legjobb háromba kerülve mindegyik versenyzőnek alkalma nyílt fellépni egy koncerten az otthonában. Lambert a Mt. Carmel High Schoolt választotta, ahol elénekelte a Black or White-ot és a Mad Worldöt. Az előadása után a polgármester, Jerry Sanders május 8-át „Adam Lambert Nappá” nyilvánította. 2009. május 20-án végül másodikként végzett az American Idol 8. évadjában Kris Allen mögött. A fináléban olyan világsztárokkal lépett fel, mint a Queen és a Kiss. A Kiss együttessel a Beth, a Detroit Rock City és a Rock and Roll All Nite című dalokból álló egyveleget, míg a Queennel Kris Allen társaságában a We Are the Championst adták elő.
 
Lambert debütáló albuma, a For Your Entertainment 2009 novemberében jelent meg. Második albumát, a Trespassinget, 2012 májusában adták ki, és a Billboard 200-as listán az első helyen debütált. 2013 novemberében szerepelt a Glee - Sztárok Leszünk! című sorozatban. 2014 májusban megjelent az Avicii-vel felvett közös dala, a Lay Me Down, mint a DJ ötödik kislemeze, júniusban pedig három hónapos észak-amerikai turnéra indult az angol rockbandával, a Queennel. A Queen + Adam Lambert felállás 2015 elején Európában folytatta a koncertezést. Az énekes az új év elején jelentette be harmadik stúdióalbumának megjelenését, amelynek címe, a The Original High.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek