Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

2Cellos

Alakulás éve: 2011   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Klasszikus
Luka Sulic és Stjepan Hauser, a két horváth csellista 2011-ben vált ismertté, amikor Michael Jackson Smooth Criminal című számának feldolgozásával berobbant a köztudatba. A futótűzként terjedő Youtube-videó eredménye egy lemezszerződés lett, valamint Sir Elton John meghívta őket világkörüli turnéjára.
 
Sulic és Hauser gyermekkoruk óra csellóznak. Sulic a neves londoni Royal Academy of Music, Hauser pedig a manchesteri Royal Northern College of Music zeneakadémián végzett. Sulic számos kiemelt nemzetközi nagyversenyen ért el élvonalbeli helyezést, többek között Varsóban a VII. Lutoslawski Nemzetközi Csellóverseny első helyét és különdíját (2009), a European Broadcasting Union „Új tehetség” versenyének első helyét (2006) és a Royal Academy of Music támogatói díját a Wigmore Hallban (2011). Hauser több elismert komolyzenei előadó, mint például Mstislav Rostropovich, Bernard Greenhouse, Mennahem Pressler és Ivry Gitlis társaként is zenélt. Országos és nemzetközi zenei versenyeken 21 első helyezést ért el, kétszer játszott Charles hercegnek a Buckingham és a St. James Palotában. Mindketten felléptek a Wigmore Hall, Royal Albert Hall, Southbank Center, Amsterdam Concertgebouw, a bécsi Musikverein and Konzerthaus és egyéb vezető komolyzenei koncerthelyszíneken.
 
A hatalmas rajongótábort vonzó, mindig újabb videóval elkápráztató online jelenlét mellett a két zenész figyelme középpontjában mindig is az élő muzsikálás állt. Számos teltházas saját turné (USA, Japán, Európa) mellett, a duó több tévéműsorban, valamint a népszerű GLEE tévésorozatban is szerepelt. A Michael Jackson-emlékepizódban Naya Rivera-val adták elő a Smooth Criminal című számot, ami olyan sikeres lett, hogy a Billboard Hot 100 Digital Songs lista 10. helyén nyitott. A hatalmas sikert követően stadionokban és olyan kiemelkedő eseményeken és helyszíneken léptek fel, mint például a Madison Square Garden, a Paris Olympia, II. Erzsébet koronázásának gyémántévfordulója vagy az Emmy-díjátadó Los Angelesben. Közreműködtek olyan zenészekkel, zenekarokkal, mint például Andrea Bocelli, George Michael, a Red Hot Chili Peppers, a Queens of the Stone Age, valamint együtt dolgoztak a díjnyertes T-Bone Burnett és Humberto Gatica producerekkel, és James Newton Howard legendás filmzeneszerzővel is.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.