Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Zävodi

Alakulás éve: 2013       Facebook
Zenei stílus: R & B
Závodi Marcel vagy művésznevén Zävodi (1999. június 4. – ) magyar zeneszerző, producer, Závodi Gábor zenész, zeneszerző fia.
 
Ötéves korától Földessy Margit színitanodájába járt. Alföldi Róbert igazgatása idején 3 évig játszott a Nemzeti Színházban, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabban, ami a Poszton közönségdíjas lett 2011-ben. A Fonyó Gergely által rendezett Matula kalandpark című ifjúsági filmben szerepet kapott. Több filmben szinkronizált, többek között: a Liv és Maddie-ben illetve a Hős hatos főszeplőjének a magyar hangja is ő volt. 14 évesen leszerződtette a Magneoton kiadó. Megjelent első önálló dala, a Say (Szabó Ádám énekelte), mely mellett még megszületett számos remix is. 2016 nyarán megjelent MC Kemonnal közös daluk a Moneytalks, melyhez az elkészült videoklip a Klipszemlén jelölve volt a legjobb ötben. 2016 nyarától a Marge zenekar billentyűse és zenei producere lett. A Margenak készült dalok közül a leghíresebb a Repülünk volt. 2016 elején jelent meg Vastag Csaba lemezén Phoenix című szerzeménye, majd novemberben Open your eyes címmel egy újabb közös dal. 2016 őszén megkereste Hajós András a Dalfutár című zenei műsora kapcsán, hogy mint ifjú producer, vegyen részt az első műsorban. Itt találkozott Király Viktorral, akivel azóta közösen dolgoznak. Ezzel egy időben Király Linda lemezének zenei producere is lett. 2016 decemberében a zeneszoveg.hu Lengyelországba delegálta egy nemzetközi zenei táborba, ahol ő képviselte Magyarországot.
 
2016. december 8-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2017-be bejutott a #háttérzaj című dala, melyet Berkes Olivérrel közösen ad elő. Először 2017. február 4-én, a nemzeti dalválasztó harmadik válogatójában lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben a második helyen végzett, és továbbjutott az elődöntőbe. 2017. február 11-én, A Dal második elődöntőjéből a zsűri és a nézők szavazatai alapján 43 ponttal holtversenyben a második helyen végzett, és továbbjutott a műsor döntőjébe.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek