Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

ZÓRA

Alakulás éve: 2010       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Urbányi Zóra énekesnő, dalszerző, 1997. július 26-án született Kaliforniában, Palo Altóban. Az Egyesült Államokban az a szokás, hogy nem kell rögtön nevet adni a gyerekeknek születésük pillanatában, így Gabriella néven látta meg a napvilágot, de néhány hónappal később már mint Urbányi Zóra költözött Budapestre.
 
A felcseperedő Zóra a zene világához ösztönösen kapcsolódott, ahol csak tudott énekelt, a családi eseményektől kezdve a hosszú autóutakon át a karácsonyi vacsoráig. Tinédzserként egy alkalommal videóklipje is született Én vagyok címmel, de akkor úgy érezte, még nem érkezett el az idő, hogy folytassa a szereplést.
 
16 évesen határozta el, hogy Amerikába költözik, mivel idősebb bátyja, Kristóf ekkor már San Franciscóban tanult filmezést, fiatalabbik testvére, Kolos pedig Kansas Cityben tanult, ezért itt folytatta a középiskolai tanulmányait, az éneklést továbbra is autodidakta módon sajátította el. Ezekben az években egyre több előadóval állt színpadra, akik a fellépések rutinja mellett a szakmai tudást is átadták neki.
 
20 évesen, amikor Los Angelesbe költözött, már tudatosan járta a helyszíneket, a véletlen úgy hozta, hogy magyar előadókkal is játszott: 2018-ban Kiss Tibi és Vastag Gábor Aranyakkord formációjához csatlakozott a Magtár nevű magyar klubban, 2020-ban pedig Barabás Lőrinc dzsessztrombitás-zeneszerzővel lépett színpadra a Tribal Caféban. Kapcsolatukat azóta is ápolják, többször játszottak már egymás fellépése előtt a hazai színpadokon. 2021 októberében jelent meg első magyar nyelvű saját dala, a Mámor.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek