Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Zanzibar

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Zanzibar magyar pop-rockegyüttes 1999. január 1-jén alakult meg három másik ceglédi együttes – az Artéria, a Space Box és a Fear of Silence – néhány tagjából (Sidlovics Gábor József (Sidi), Nagy Gábor (Gabszi), Steklács Miklós (MikC) és Kovács András Donát (Doni)) akkor még énekest keresve. Egy ceglédi szórakozóhelyen Sidi és Gabszi meglátta Terecskei Ritát, miközben pótszilveszterezett barátnőivel, és egy Janis Joplin dalt énekelt. Ekkor a fiúk úgy döntöttek, hogy Ritát felkérik arra, hogy a Zanzibár énekesnője legyen. Kapott egy Kimnowak kazettát, amiről két számot kellett megtanulnia másnapra. Január 2-án  elkezdték egy ceglédi próbateremben az első dalok gyakorlását. A zenekar nevét Sidi bátyja ajánlotta a figyelmükbe, pontosabban Vámos Miklós Bár című könyvét, amiben szó esik egy két világháború között létezett Zanzibár nevű budapesti szórakozóhelyről, ahová zenészek, színészek, bohém figurák jártak szórakozni. Valamint szó esik Zanzibár szigetéről is, ahol jellemző a napsütés, a vidámkodás. Ezért volt szimpatikus számukra ez a név, és persze azért is mert jól cseng.
 
Első lemezük 2001-re készült el Nem vagyok tökéletes címmel, melyen az igazi áttörést hozó számuk, a Szólj már is szerepel, ami több héten át vezette az országos összesített rádiós játszási listát. Az aranylemezen kívül több díjat is odaítélt a szakma és a közönség a zenekarnak, többek között: Arany Zsiráf Díj Az Év Felfedezettje, Arany Otto Díj Az Év Magyar Rock Zenekara, eMeRTon díj Az Év Felfedezett Együttese kategóriában. Második albumuk Ugyanaz vagyok címmel jelent meg olyan dalokkal, mint a Táncolunk, a Szerelemről szó sem volt és az Érintés. Harmadik lemezük Az igazi nevem megjelenése után erdélyi turnéra indultak a Bikini együttessel. Új napra ébredsz albumukat az Őrangyal követte, melyről három kislemez jelent meg: a Rockabili, a Jönnek újak és a Las Vegas.
 
2009-ben a zenei nézeteltérések miatt Gabszi elhagyta a Zanzibárt. Helyére nem kerestek mást, négyesben zenéltek tovább, és 2011-ben megjelent az együttes hatodik albuma Ádám keresi Évát címmel. Ugyanebben az évben a másik gitáros, Sidi is kilépett és a Tankcsapdához csatlakozott. Az együttes Jülek Tamás gitárossal és Nagy Zsolt billentyűssel pótolta a két kiesett alapítót. 2014-ben e két poszt ismét gazdát cserélt: a gitáros Nagy Norbert, míg a billentyűs Cséry Zoltán lett, és egy hegedűs is csatlakozott, Hodászi Klára személyében. Ugyanezen év szeptemberében azonban ők is távoztak, és visszatért a zenekarba Nagy Gábor (Gabszi) gitáros. A banda régi új felállásával megjelent hetedik albumuk, a Mindent lehet, mindent szabad, amely később szintén aranylemez lett.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek