Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Wolf Kati

Alakulás éve: 1990       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Wolf Kati (teljes nevén Wolf Katalin; Szentendre, 1974. szeptember 24. – ) több díjjal kitüntetett magyar énekesnő. Két bátyja van; férjezett, és két gyermek édesanyja. Édesapja Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, aki olyan előadóknak írt dalokat, mint például a Kossuth-díjas Kovács Kati, illetve karmesterként kétszer szerepelt az Eurovíziós Dalversenyen.
 
Wolf Kati a gyermekkorát Szentendrén töltötte. 1981-ben vált ismertté, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, az eredeti, Maros Gábor által előadott szerzemény nyomán. A főiskolát szolfézs-karvezetés tanár szakon végezte. Gimnazista éveiben tagja volt a Stúdió Dél együttesnek, akikkel blues dalokat adtak elő. A zenekar későbbi feloszlása után ismét egy zenész társulat tagjává vált. Ez a zenekar a Sunny Dance Band volt, melynek egyik énekese lett. Az itt eltöltött évek sok tapasztalatot és kellemes élményeket hoztak számára, talán ennek is köszönhető, hogy egyéni karriere ellenére a mai napig fellép az együttessel. Életében a következő zenész társaság akikhez csatlakozott a New Chocolate nevű funky banda volt. A New Chocolate-ot az Avocaldo követte, melyben főként populáris latin zenét játszottak, és az énekesnő elmondása szerint salsa órákra is jártak. 2001-ben a Queen emlékzenekarában is énekelt, majd nem sokkal később barátaival megalapította az Enjoyt és pop slágerekkel szórakoztatták a közönséget. Az utolsó zenész társulat amelyben eddig az énekesnőt lehetett látni, Nagy János jazz zenekara volt.
 
2006-ban a Szombat esti láz című műsor első évadjának egyik vokalistája volt. Az előadó legelső lemeze Wolf áramlat címmel 2009-ben jelent meg, melyben a dalokat illetve bizonyos szöveget is édesapja, Wolf Péter írt. Az albumon fellelhetők olyan szövegek, melyeket szakmájukban jelentős szövegírók írtak, például Gerendás Péter, Szabó Ági és Pásztor Noémi Virág. A korongon található ,,Tündérmesénk’’ című duett dalt Charlieval énekelte el.
 
2010-ben elindult az X-Faktor című tehetségkutató műsorban. Az X-Faktor hetedik élő show-jában Keresztes Ildikó és Geszti Péter Wolf Katit, míg Nagy Feró és Malek Miklós, Takács Nikolast küldte volna haza. Mivel patthelyzet alakult ki a zsűriben, a nézői szavazatok alapján döntöttek a továbbjutókról, így az élő műsorban Wolf Katinak búcsúznia kellett a versenytől. Geszti Péter, akinek köszönhetően döntetlen helyzet alakult ki ígéretet tett az énekesnőnek, hogy kárpótlásul írni fog neki egy dalt.
 
A versenyt nem, de az országos hírnevet viszont megnyerte magának. Geszti Péter ígéretének eleget téve, Kati kiesése után írt egy dalt neki, melynek zenéjét a Rácz Gergő–Rakonczai Viktor páros szerezte. A Szerelem, miért múlsz? hamar népszerű lett a hazai könnyűzenei körökben. A dal a hazai rádiók egyik legtöbbet játszott Wolf Kati száma lett.
 
A dal sikerén felbuzdulva, egy hónapra megjelenése után, az MTVA bejelentette, hogy Wolf Kati slágerét indítják a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A mű angol–magyar verziójával nevezetek a versenyre, mely What About My Dreams? címet viselte. A pörgős slágert a külföldiek is gyorsan megszerették, a dalt a dalverseny egyik legesélyesebb indulójának tartották. Az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjéből továbbjutott a döntőbe. Ekkor indult be a dal "karrierje", mely máig egyike a külföldön is ismert és kedvelt magyar számoknak. Mindezen sikerek ellenére a dalfesztiválon induló 43 dal közül a 25 fős döntőben a 22. helyet érte el, 53 ponttal.
 
A dalfesztivál után többen ismerték meg Wolf Kati nevét, és 2011 őszére megjelent a Vár a holnap című száma, melyhez szintén készült angol verzió. 2011-ben megjelent a Vár a holnap című nagylemeze melyen 16 szám található. 2011-ben ő énekelte el az M1 DTK-show-jának a karácsonyi dalát Pély Barna, Szekeres Adrien és Roy társaságában. A dal 2011 egyik legnépszerűbb karácsonyi dala lett.
 
2012-ben az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának, A Dalnak lett az egyik zsűritagja Rákay Philip, Csiszár Jenő és Rakonczai Viktor mellett. Ugyanebben évben forgatott videoklipet az Az aki voltam című dalához, melyhez szintén készült angol verzió. Nem sokkal később jelent meg Lángolj! című száma. 2013-ban az énekesnő ismét egy dallal állt elő, a Hívjuk elő! című darabbal, melynek szövegét szintén Geszti Péter írta.
 
Nem sokkal később Oroszlán Szonjával és Radics Gigivel a Pirosban a nőkért kampány arca lett, és közösen énekelték el a Szív dala című Rakonczai–Rácz-szerzeményt. Decemberben ismét megjelent egy új dala, a Mesén túl, melynek angol változata is napvilágot látott 2014 februárjában Porcelain címmel.
 
2014 novemberében mutatta be Ne engedj el című számát, melynek angol változatával jelentkezett az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójára, A Dalba, ahol az élő adásba jutva bekerült a legjobb 30 dal közé. Az elődöntőjéből második helyen jutott tovább. Két héttel később a középdöntőben is nagy sikert ért el; összesen 44 pontot szerzett, és ezzel első helyen bejutott a verseny döntőjébe. Az utolsó fordulóban végül a nézők és a zsűri szavazatai alapján nem ő lett az, aki hazánkat képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Szintén ebben az évben a TV2 Sztárban sztár című műsorában is részt vett. A versenyben az ötödik helyen végzett.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2