Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

will.i.am

Alakulás éve: 1992   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
William James Adams 1975. március 15-én született Los Angelesben, Kaliforniában. Ismertebb nevén will.i.am, egy amerikai énekes, dalszerző, vállalkozó, DJ és zenei producer. Soha nem találkozott az apjával, Williams Adamssel, az anyja, Debra nevelte fel, és biztatta, hogy váltsa valóra álmait.

Will.I.Am zenei karrierje 1987 nyarán kezdődött, amikor nyolcadik osztályos volt, találkozott későbbi banda társával Allan Pinedaval (apl.de.ap). Eleinte csak mókából zenéltek Los Angeles környékén, majd hamarosan felfedezte őket Eazy-E rapper, aki aláíratott egy szerződést velük a Ruthless Recordsnál 1992-ben. Abban az időben Will művészneve a Will 1X volt. Az Atban Klann legelső hivatalos száma a Merry muthafuckin’ Xmas volt, mely szerepelt Eazy-E 5140: Home 4 tha Sick című EP-jén is. Ezt követően a trió elkezdte a Grass Roots nevezetű albumot, a Mookie Mook és a DJ Motiv8 segítségével, azonban az album sosem jelent meg, mivel Eazy-E meghalt 1995-ben.
 
Eazy-E tragikus halála után a csapat megváltoztatta a nevét Black Eyed Podsra és a bandába került Jaime Gomez, ismertebb nevén Taboo. 1997-ben ismét egy névváltoztatásra került sor, ezúttal a The Black Eyed Peas név mellett döntöttek, és elkezdtek dolgozni első albumukon, a Behind the Fronton, Kim Hill énekes segítségével. Hamarosan leszerződtek az Interscope Recordsszal, és kiadták debütáló kislemezüket, a Joints & Jam-et 1998 elején. Az album elég sikeresnek bizonyult, így 2000-ben érkezett a folytatás a Bridging the Gap. A Bridging The Gap megjelenése után Will elkezdte első önálló albumát a Lost Change-t. A lemez elkészítésében közreműködött Medusa, Planet Asia és Terry Dexter is.
 
2001 novemberében kezdődtek a 3. album az Elephunk munkálatai, de csak két évvel később, 2003-ban jelent meg. A gyártás során rájöttek, hogy a Shut Up című dal egy nőnek is jól állna. Eredetileg a banda Nicole Scherzingert szemelte ki, de kénytelenek voltak lemondani róla, ugyanis az énekesnő már aláírt egy másik szerződést Eden Crushnál. Dante Santiago ezután Fergie-t ajánlotta be, és Willt egyszerűen lenyűgözte tehetsége, így azonnal bevették a csapatba és állandó tagja lett az együttesnek. Az Egyesült Államokban az Elephunk elérte a Billboard Top 200-as listájának a 14. helyét és az album nagy sikert hozott a bandának, mikor az Egyesült Államokban elérte az Album Charts 3. helyét. Több mint 1,6 millió példányban kelt el Amerikában, és 8,5 millió példányban világszerte. A két kislemez a Where is The Love? és a Shut Up az 1. helyen végzett, és a Lets Get It Started is elismerést kapott a médiában. Ez idő alatt Will felvette a második szólóalbumát, a Must B 21-et, és 2002-ben elkészítette a Dexter Laboratóriuma című Cartoon Network-rajzfilm zenéjét.

2003 novemberében megkezdődtek a Black Eyed Peas 4. albumának a munkálatai. A 2005-ben megjelent Monkey Business nagy sikert ért el, mivel háromszoros platina lett az USA-ban, és több mint 10 millió példányban kelt el világszerte. Az album 2006-ban 4 Grammy-jelölést szerzett a bandának, és elnyerték a „Legjobb szóló vagy csapatos rap előadás” díját a Don’t Phunk with My Heart című dallal. A zenekar bejelentette, egy kis szünetet tartanak, hogy a saját céljaikra koncentráljanak. Will segített Fergienek az első szólóalbuma , a The Dutchess készítésében, amely 2006-ban jelent meg. A munka megkezdése előtt közreműködött Michael Jackson albumán is, melynek munkálatai 2006-ban kezdődtek és egészen az énekes haláláig, 2009-ig tartottak. Néhány remix felkerült a Thriller 25. évfordulójára készült albumra 2008-ban.

2008-ban írt egy dalt, a One Tribe-ot egy jótékonysági albumra, a Songs for Survivalre. Ebben az évben szerepelt a rapper, Flo Rida debütáló albumán, a Mail on Sunday-n. 2008 januárjában bejelentette, hogy létrehozott egy politikai albumot, mely a Change is Now: Renewing America’s Promise címet viseli és, amely támogatja az elnököt, Obamát a választásban. Az első kislemez a Yes We Can, a videoklip rendezője Jessy Dylan volt. A videóban olyan hírességek tűntek fel, mint Scarlett Johansson, Kate Walsh, Adam Rodriguez, Kelly Hu, Nicole Shcerzinger, Nick Cannon és még sokan mások. A Yes We Can díjat nyert a 35. Creative Arts and Entertainment Daytime díjkiosztón. Az album második kislemeze a We Are the Ones volt. 2008. november 4-én Will arról beszélt a CNN-nek, hogy támogatja Anderson Coopert. Miután a 2008-as választások véget értek és Obama nyert, Will megjelentette a harmadik kislemezt, az It’s a New Day-t. A videó tükrözi a történelmi eseményeket az elnökválasztósról. A videóban olyan hírességek tűntek fel, mint Fergie, Olivia Wild, Kanye West vagy Harold Perrineau és az Oprah Showban debütált. Obama elnök tiszteletére avatta fel a videót, eközben együttműködött David Fosterrel a negyedik kis lemezen az America’s Songon. Az ötödik és egyben utolsó kislemez a The Jackass Song volt.

2009 márciusában Will bejelentette, hogy visszatér a The Black Eyed Peas és néhány hónapon belül megjelenik az új kislemezük, a Boom Boom Pow, mely a UK Singles Chart és a Billboard Hot 100 listáján is az élen végzett. A visszatérő albumuk The E.N.D. címre hallgat, melynek sikere indokolta a második visszatérő albumot a The Beginninget 2010 novemberében. A lemezről három sláger került ki kislemezként, majd a zenekar bejelentette, hogy világkörüli turnét tervez. Will segített Rihanna negyedik stúdióalbumában a Rated R-ben, 2010 februárjában pedig Ushernek a Raymond vs Raymond című hetedik stúdióalbumában.
 
2011-ben Will.i.am felvett 4 dalt a Rió című animációs filmhez, a Hot Wingst, a Drop It Lowt, a Real In Riót és az Advice For The Young At Heartot, melyekben részt vettek olyan színészek és énekesek, mint Anne Hathaway, Jamie Foxx és a Tears for Fears.
 
Will közreműködött a The Script Hall of Fame című dalában, ami 2012. július 23-án debütált a rádiókban és augusztus 21-től lehetett letölteni. 2012-ben együttműködött egy album erejéig Ke$ha-val is. 2013 áprilisában megjelent negyedik nagylemeze a #willpower, mely tartalmazza a Britney Spearsszel való közös dalt, a Scream and Shoutot, amely bekerült a Billboard Hot 100 top 20 száma közé, és végül elérte a 3. helyet.
 
Will.i.am elsőként kezdett színészkedni a The Black Eyed Peas együttesből, először egy Snickers reklámban tűnt fel. Szinkronhangként szerepelt a Madagascar 2 című mesében, a hangját Moto Motonak kölcsönözte. Szerepelt az X-Men Origins: Wolverine-ben az X-Men filmek előzményében. Vendégszerepelt a CBS csatornánál a Joan of Arcadia című műsorban. 2011-ben szerepelt a Rio animációs mesében, ahol Pedro-nak kölcsönözte a hangját és énekhangját. Tina Fay és Steve Carell komédiás műsorában pedig önmagát alakította.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek