Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Vastag Csaba

Alakulás éve: 2001   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Vastag Csaba 1982. február 11-én Budapesten született, de családjával Veszprémben élt. Édesapja, Dr. Vastag Sándor egyetemi professzor, édesanyja, Márta tanítónő. Két öccse van: Balázs és Tamás.
 
Már gyermekként az iskolában versmondó versenyeket nyert kisebb beszédhibája, vagyis hadarása ellenére. Hét évet a Veszprémi Petőfi Színházban töltött, ahová táncosként került be. Tizenegy éves korában már akrobatikus rock and rollt táncolt, később pedig rock zenekarok énekese lett. Több európai országban megfordult különböző turnék alkalmával. 2000-ben érettségizett a veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban. Jelenleg a veszprémi Pannon Egyetem hallgatója. Kezdetben az énektanulás ellen volt, 7–8 éves korában járt pár trombita órára is, de szerinte a legőszintébb éneklés az egyénből fakad. Ezek ellenére a hangját szakember képezte, hiszen Kővári Judit tanított neki hangképzést. A 2008-as év magyar zenész TOP 100-ban a negyedik helyezést érte el. Ő volt 2008 legnépszerűbb musicalénekese.
 
2001 júniusában bemutatták a Hair című musicalt, amelyben ő volt Aquarius megtestesítője. A darab főszereplője Mészáros Árpád Zsolt volt, akivel Csaba akkor barátságot kötött. E barátság révén ismerkedett meg a musical világával. Számos rendezvényen léptek fel együtt. Állandó fellépő lett a "MÁZS-világ" majd a "MÁZSképp énekelek" koncertsorozatokban. Szerepelt a Barátok köztben is, ahol Ökrös Jenőt alakította. Közel két évig volt oszlopos tagja a rapszínház társulatának, amellyel 2006 júniusában bemutatták a Rap City című drogprevenciós darabot, melynek egyik főszereplője volt. A TV2-n futott Popdaráló című műsor egyik vokalistája volt. Réthy Zsazsával közösen énekelt a The Black Eyed Peas-szel. A feladatra a Hooligans választotta ki őket.
 
2010-ben öccsével, Tamással indult az X-faktor nevű tehetségkutató műsorban, ahol bekerült a legjobb három közé. 2010. december 4-én testvérével kellett párbajoznia. A végső döntést ifj. Malek Miklós hozta meg, és testvére búcsúzott. Egy héttel később Janicsák Vecával kellett megküzdenie a bentmaradásért. A nézők döntése alapján ő folytatta a versenyt. A műsor fináléjában 2010. december 19-én Takács Nikolasszal szemben nyerte meg a versenyt.

Csaba az X-Faktor után szerződést kapott a Magneoton lemezkiadótól. A legelső kislemeze április végén jelent meg Már tudom címmel. Nemsokkal később kiadta első saját videoklipjét, ehhez a dalhoz. Egyre több koncertre hívták vendégelőadóként, de persze voltak saját koncertjei is. Az album felvételei nyár végén kezdődtek el, majd november közepén megjelent a lemez. Csabának még ebben az évben sikerült megalapítania egy Conecto néven ismert bandát. 2012 őszén már saját zenekarával országos turnéba kezdett. A turné neve "Gyere velem" volt. Csaba testvérével Vastag Tamással ketten létrehoztak egy közös dalt az Őrizd az álmod című slágert, melyhez klipet is készítettek, ami 2012 augusztusában jelent meg. A dalnak nagy sikere lett, több díjat is kiérdemelt, köztük Magyarország legjobb dalának választották.
 
A Conecto album gyökerei már 2012-ben elindultak. Csaba egy interjúban nyár végén jelentette be a Viva zenecsatornának, hogy egy új lemezre készül. A nagyobb munkálatoknak ősszel kezdett neki. Még ebben az évben egy nagy sikerű dala is megjelent. Az Ugye érzed című dal, amihez később klip is készült. 2012 novemberében megjelent róla egy koncert DVD, amit az RTL mutatott be Egy este Vastag Csabával címmel. Csaba 2013 év elején szüneteltette a lemez munkálatait, a Szombat esti láz miatt. Majd szeptember és október tájékán vette fel a dalokat a lemezre. Novemberben el készült a teljes album, ami már a megjelenése előtt, előrendelések alapján aranylemez lett. A dal napokkal a premierje után már a rádiókban is hallhatóvá vált. Az album pontos kiadási dátuma december 2-a volt, és hetedikére egy közönségtalálkozót is rendezett. Pár héten belül belül Platinalemez lett az albumból. 2014-ben Csaba három lemezbemutató koncertet adott. Aztán elkezdődött a turné, ami a Conecto, a mi utunk címet kapta. Az egyik meghatározó koncertje március 1-én volt a Budapesti Syma csarnokban, amit rögzítettek, és november elején DVD formában meg is jelent.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek