Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Vanessa Amorosi

Alakulás éve: 1998   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Vanessa Joy Amorosi ausztrál énekesnő, dalszerző, 1983. augusztus 8-án született Melbourne-ben.
 
4 éves korában jazz és klasszikus balett órákat vett, később Emeraldban végezte el az általános iskolát és a gimnáziumot. 12 évesen már fellépései voltak, és mindenki fényes jövőt jósolt neki, tizenévesen derült ki az is, hogy remek dalszerző.
 
1999-ben debütáló kislemezével, a Have A Look-kal pár hét alatt aranylemez státuszig jutott Ausztráliában, és a dal az egyik legtöbbet játszott felvétel volt a déli kontinensen. Majd következett az Absolutely Everybody, amely a szó szoros értelmében kirobbanó siker lett. A dal vezette az ARIA Top50-es listáját 6 hónapig, elérte a Top10-es listát az Egyesült Államokban és Németországban, ahol arany minősítést kapott.
 
A debütáló album, a Power sikere sem lehetett kérdéses: rögtön az első helyen nyitott, ma négyszeres platinalemez. Amorosi a Heroes Live Forever című dallal lépett fel a Sydneyben megrendezett 27. nyári olimpiai játékok nyitóünnepségén, a záróünnepségen pedig az Absolutely Everybody-t adta elő, ami az olimpia nem hivatalos himnusza lett.
 
Vanessa 1 APRA, 1 ARIA és 1 VIVA Comet díj birtokosa, albumaiból és kislemezeiből eddig több mint 2 millió talált gazdára világszerte.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek