Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Usher

Alakulás éve: 1991   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: R & B
Usher Terry Raymond IV (Dallas, 1978. október 14.) amerikai énekes, dalszövegíró, táncos és színész.
 
Gyermekkorában egy templomi kórusban énekelt, és több tehetségkutató-versenyen vett részt. A családja Atlantába költözött, ahol Usher művészeti iskolába járt. 11 évesen egy helyi bandába, a NuBeginnings-be csatlakozott. 1991-ben 10 dalt vettek fel a NuBeginning Featuring Usher Raymond IV albumba, amit postán lehetett megrendelni. Azonban Patton kirakta őt a csapatból, azt mondta, rossz élmény volt vele dolgozni. 2002 áprilisában az album újra megjelent a Hip-O Records-nál. 13 évesen benevezett a Star Search (Sztárkeresés) tehetségkutató-versenybe, ahol felfigyeltek rá, és leszerződtették a LaFace Recordshoz. Usher az 1993-as Poetic Justice című filmhez készítette a Call Me a Mack dalát.
 
16 éves korában jelent meg első nagylemeze Usher címmel, ami a 25. helyig jutott a Billboard R&B/hip-hop listáján. Az albumból félmillió példányt adtak el. A kilencvenes évek végén robbant be a köztudatba, miután kiadta második stúdióalbumát, amely a My Way címet kapta. Az albumról megjelent maxilemez a Nice and Slow lett első Billboard Hot 100-as listavezető dala. A My Way végül hatszoros platina lemez lett az Egyesült Államokban. Következő albuma a négyszeres RIAA platina minősítésű 8701, amelyről két újabb Hot 100 listavezető szám került kiadásra, név szerint a U Remind Me, és a U Got It Bad dalok. Eddigi legsikeresebb felvétele a 2004-ben kiadott Confessions, 10 milliós kereskedelmi mérlegének köszönhetően, Amerikában gyémánt lemez lett. A korongról négy listavezető maxi jelent meg sorrendben: a Yeah!, a Burn, a Confessions Part II, és a My Boo felvételek. A lemez végül Magyarországon is platina minősítést szerzett. Usher 2008-ban kiadott Here I Stand című albuma ismét milliós példányban kelt el, csak az Egyesült Államokban. Az első kislemez a Love In This Club három hetet töltött a legrangosabb amerikai slágerlista, a Billboard Hot 100 vezető helyén. 2010. március 30-án megjelent hatodik stúdióalbuma a Raymond v. Raymond lett a harmadik egymást követő alkotása, amely első helyen nyitott a Billboard albumok 200-as listáján. Hetedik stúdióalbumát, a Looking 4 Myselfet 2012. július 8-án publikálta. A vezérdala a Climax. A második dal, amely megjelent, a Scream, a harmadik pedig a Lemme See volt.
 
Az Amerikai lemezkiadók szövetsége (RIAA) Usher-t tartja minden idők egyik legsikeresebb amerikai előadójának. Albumaiból napjainkig csak az Egyesült Államokban több mint 23 millió példányt értékesítettek.
Zenei karrierje során eddig nyolc Grammy-díjat nyert.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek