Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Unique

Alakulás éve: 1995   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A zenekar 1995 őszén alakult, amikor Kovacsics Ádám és Ferbár Zsolt éppen a zenéről beszélgettek. Akkorra már mindkettejük segédkezett más együttesekben, de egyre inkább szerettek volna saját bandát alapítani. Az énekesük, Völgyesi Gabriella 1997 elején csatlakozott hozzájuk.
 
A Unique-nak eddig 3 stúdióalbuma (Úttalan Utakon, Mozaik, Más Világ) egy koncertalbuma (Mozaik Nagykoncert) és egy válogatás CD+DVD-je (Best of Unique) látott napvilágot. A Mi van a nevedben? című daluk az első magyar valóságshow főcímzenéje lett, amellyel országos ismertségre tettek szert. 2003 nyarán országos rekordot állítottak fel – 3 daluk (Csillagtenger, Angyal, Mozaik) került fel egyszerre, a Mahasz 40-es összesített rádiós játszási listájára. Az együttest háromszor jelölték Viva Comet és Fonogram díjakra (a legutóbb 2010-ben az év együttese és az év hazai dala díjakra) és egyszer Arany Zsiráf díjra, 2001-ben elnyerték az év felfedezettje címet és a Mozaik a 2003. év videoklipje lett.

2002 októberében tartották első, önálló nagykoncertjüket Budapesten a Petőfi Csarnokban, ahol teltház (közel 2000 ember) előtt játszottak nagy sikerrel. 2004 novemberében került megrendezésre második Mozaik nagykoncertjük a Petőfi Csarnokban, amelyet ismét teltház előtt adtak. 2004 nyarán egyedüli zenekarként kaptak meghívást a szervezőktől Athénba, az Olimpiai Játékok színhelyére, 2006 júniusában a Művészetek Palotájába kaptak felkérést egy különleges (új látványvilágú) koncert adása céljából.

Az együttes frontembere Völgyesi Gabi - aki egyébként végzett jogász - közkedvelt, állandó szereplője a magyar médiának a Unique bemutatkozásától. 2005 júliusában a Nagy Könyv műsor keretein belül főszerepet ajánlottak Gabinak a Tüskevár című tévés játékfilm főszerepére. 2007 szeptemberében Gabit társműsorvezetőnek hívták az ATV A Nő háromszor című műsorába, amely műsor két éven keresztül heti rendszerességgel került adásba. 2007-ben Gabi állandó tagja volt a Dívák Koncertshow programsorozatnak, ahol olyan musicalszínésznők és operetténekesnők közt lép fel, mint Malek Andrea, Gallusz Nikolett, Náray Erika. Szintén ebben az évben Gabi elvállalta, a Fair Trade, mint Méltányos Kereskedelem elnevezésű világszervezet magyarországi képviseletének háziasszonyi szerepét, amely többek közt a gyermekmunka és a kizsákmányolás ellen veszi fel a harcot. 2007-ben a Tükör a legjátszottabb magyar felvétel volt, az összesített országos (Mahasz) rádiós játszási listán. A Hiszed vagy sem pedig a 2010-ben a harmadik lett ugyanezen listán. A Unique a hazai könnyűzenében, egyedülálló hangzásvilágával, intellektuális szövegvilágával, előremutató hangszerelésével igazi "trendszetter".

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek