Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

twenty one pilots

Alakulás éve: 2009   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
A Twenty One Pilots egy amerikai zenei duó Ohioból. A bandát 2009-ben alapította Tyler Joseph, Nick Thomas és Chris Salih. Arthur Miller All My Sons című darabjának köszönhetően lett a nevük, valamint a 2009-ben debütáló albumuk címe is a Twenty One Pilots. A TOP által játszott zenék sítusilag igen összetettek, ezért sokan a "skizofrén pop" kategóriába sorolják. Dalaikban megszólal zongora, szintetizátor, dob, sőt, néha még az ukulele is. Műveik alapja a költészet, amit, hogy illeszkedjen a dalhoz, gyakran rappel ellensúlyoznak.
 
2010-ben a banda közzétett a SoundCloud csatornáján két hivatalosan kiadatlan számot. Az egyik egy eredeti dal, melynek neve: Time to Say Goodbye, a másik Christina Perri egy ismert számának, a Jar of Hearts-nak a feldolgozása. 2011 közepén kilépett a bandából Nick és Chris, a zsúfolt hétköznapjaikra hivatkozva. Nem sokkal ezután azonban csatlakozott a frontemberhez a House of Heroes egykori dobosa, Josh Dun, aki a mai napig az együttes tagja.
 
A második önállóan megjelentetett album, a Regional at Best 2011. július 8-án látott napvilágot az új felállásban. 2011 novemberében teltházas koncertet adtak a Colombus-i Newport Music Hall-ban, így felkeltve egy tucatnyi lemezkiadó érdeklődését. Bár sok kiadó harcolt a zenekarért, végül úgy döntöttek, hogy az Atlantic Records egyik leányvállalatánál, a Fueled By Ramen-nél kötnek ki.
 
Greg Wells producerrel - Adele és Katy Perry producere is - dolgoztak együtt az első teljes albumon, mely a Vessel nevet viseli. Az album 2013. január 8-án jelent meg, aminek számai előkelő helyet foglaltak el a zenei toplistákon. 2013 májusában a Fall Out Boy bejelentette, hogy az őszi Save Rock And Roll Area turné nyitó zenekara a Twenty One Pilots lesz.
 
2014-ben betörtek a mainstream zenébe, így megnőtt a kereslet irántuk a különböző zenei fesztiválokon és egyéb rendezvényeken, mint a Lollapalooza, Bonnaroo, Boston Calling, és a Firefly. Elfogadták a felkéréseket, majd ezzel együtt a Quiet Is Violent világturnét is megkezdték 2014 szeptemberében.
 
Negyedik albumuk a Blurryface 2015. május 17-én jött ki, ez volt az első olyan nagylemezük, mely bejutott a Billboard 200-as listájára. A Stressed Out című szám a Billboard Hot 100-as lista 2. helyén tetőzött, illetve az Alternative Songs és a Hot Rock Songs listára is felkerült.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek