Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Tóth Gabi

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Tóth Gabriella énekesnő, 1988. január 17-én született Tapolcán.
 
2004 őszén indult a Megasztár második szériájában, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, s egyben ő volt a legjobb helyezést elért női előadó. Ezáltal elnyerte a „2005 legjobb női hangja” címet. 2005-ben megjelent Fekete virág című debütáló albuma, melyről két videoklip készült, a Fekete virág és a Vágyom rád című dalokból. A lemezbemutató koncert 2006-ban a Művészetek Palotájában volt, élő zenekari kísérettel.
 
2007-ben megjelent a Szívemet adnám című kislemeze, amelyhez videoklip is készült. Még ebben az évben a VIVA TV újonnan induló A Stáb című valóságshowjában Mark, AFC Tomi és Zimány Linda mellett főszerepet kapott, amely a VIVA legnézettebb műsora volt. 2008-ban a Tiszta Fejjel Projekt egyik kampányarca lett, emellett Ördög Tibor Csipával elénekelte a Valami Amerika című film folytatásának főcímdalát is. 2009-ben elkezdődtek Gabi második stúdióalbumának felvételei és elkészült legújabb klipje a Salalla című dalhoz.
 
Az Elég volt! című korong 2010-ben került a boltok polcaira. Ebben az évben a magyar X-faktor és a Való Világ egyik sztárfellépője valamint főcímdal énekesnője volt. 2012-ben elindult A Dal című műsorban, melynek keretén belül a nézők és a szakmai zsűri kiválasztotta, hogy ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Gabi egészen a döntőig jutott a Nem kell végszó című dalával. 2013-ban felénekelte Az RTL Klub Éjjel-Nappal Budapest című sorozatának főcímdalát. A 2013-14-es X-Faktor egyetlen női mentora volt Geszti Péter, Szikora Róbert, Alföldi Róbert illetve Little G mellett.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek