Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Tompos Kátya

Alakulás éve: 2001       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Tompos Katalin (Budapest, 1983. március 13. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő. Édesanyja Szigyelnyikova Valentyna orosz származású, édesapja Tompos Károly atomfizikus volt. A szülők Moszkvában találkoztak, majd Magyarországon telepedtek le. Félig orosz származása miatt a színésznő folyékonyan beszél oroszul. Apai nagyanyja oroszosan Kátyának hívta, ezért választotta művésznevének.
 
Kátya gimnáziumi évei alatt Földessy Margit stúdiójában tanult, majd érettségi után a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett Kerényi Imre osztályában 2005-ben. Az egyetem elvégzése után két évig a József Attila Színház, majd a Bárka Színház tagja lett, 2008 óta pedig a Nemzeti Színház tagja.
 
Országos ismertségre tett szert a Vacka Rádió folytatásos mese hangjáték főszerepével. A Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. 2009-ben a Magányos csónak című dallal készült az Eurovíziós Dalfesztiválra, miután Zentai Márk dalát kizárták a versenyből. Röviddel a bejelentés után a Sony BMG lemezkiadó arról tájékoztatta a Magyar Televíziót, hogy Tompos Kátya színházi elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a szereplést, illetve a felkészüléssel járó feladatokat. Az István a Király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét.
 
2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe. 2017-ben Kátya újra stúdióba vonult, és Hrutka Róberttel közösen elkészítették Holdjárat című második szólóalbumát. Ezen az albumon Kátya már szerzőként is bemutatkozik, a dalok egy része saját szövegeiből, verseiből, dallam ötleteiből született meg, még közelebb engedve a hallgatót saját világához.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek