Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Tom Odell

Alakulás éve: 2012   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Thomas Peter Odell (Chichester, Nyugat-Sussex, 1990. november 24.) angol származású zeneszerző, énekes.
 
Chichesterben született, de gyerekkora jó részét Új-Zélandon töltötte. Hétévesen kezdett ismerkedni a zongorával, és a serdülőkorba lépve már saját szerzeményekkel büszkélkedhetett volna, de visszahúzódó-szégyenlős természete miatt a korai zsengéket elrejtette a világ elől. Kemény zeneakadémiás évei alatt, Liverpoolban vetkőzte le gátlásait és tanulta meg, hogy mi tesz egy profi fellépőt. A kiképzés egy évig tartott, majd szülővárosa, illetve London között ingázott, és mielőtt még rájött volna, hogy tehetsége kibontakoztatásában egyedül magára számíthat, még zenekart is alapított Tom and the Tides néven.

Elsőként a Columbiához tartozó In the Name Of kiadó kinált neki szerződést. 2012 októberében jött ki digitális formátumban bemutatkozó EP-je, a Songs from Another Love, egy hónappal később Jools Holland talkshowjának vendége volt, majd a következő év elején felkerült a BBC Sound of 2013-listára és elnyerte a kritikusok díját a BRIT Awardson. Nem váratott sokat magára a bemutatkozó album; a Long Way Down 2013 nyarán jelent meg, és első helyen nyitott a brit lemezeladási listán.
 
Hangja, tehetsége és zongoratudása különleges, dalai szenvedélyesek, romantikusak. Nem kenyere a giccs vagy a túlzott pompa, nem mesterséges hangulatokkal játszik, egyszerűen magával ragadó és ízléses számokat ír, előadói képességei pedig több mint meggyőzőek.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek