Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Tiësto

Alakulás éve: 1985   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Dance
Tijs Michiel Verwest (művésznevén Tiësto, Breda, 1969. január 17.) a világ egyik vezető lemezlovasa. A Musical Freedom lemezkiadó alapítója.
 
A nyolcvanas években egy kis bredai klubban este tíztől hajnali négyig tartó lemezpakolással kezdte pályafutását, hogy majdan főműsoridőben, a tévénézők millióinak szeme láttára nyerjen aranyérmet DJ-zésből az athéni olimpia nyitóünnepségén zenélve. Ő volt az első olyan trance DJ, akinek számait napközben is játszották a rádiók, illetve akinek stadionfellépéseire több tízezer rajongó váltott jegyet; 2004-ben két egymást követő napon, Hollandia egyik legnagyobb stadionjában, az arnhemi Gelredome-ban összesen ötvenezer ember volt kíváncsi fellépéseire. Tiësto live act-jein túl is szeret sportot űzni a sikerekből: elég ha a holland fenomén által megnyert szakmai és közönségdíjak listájára vetünk pillantást vagy ha megnézzük a DJ Mag világ száz legjobb DJ-jét rangsoroló, éves összesítését, melynek élmezőnyéből - amellett, hogy 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben zsinórban háromszor végzett az első helyen-, az új évezred kezdete óta lehetetlen kiszorítani. 
 
Tiësto-nak eddig öt szólólemeze jelent meg, ezen felül egyet, a 2011-es Kiss from the Past-ot Allure művésznéven jelentette meg. Legutóbbi albumát a Club Life-széria harmadik, stockholmi felvonását követően készítette el: a tizennégy számot tartalmazó, popos lemez 2014 nyarán jelent meg A Town Called Paradise címmel.  

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2