Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Timbaland

Alakulás éve: 1994   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: R & B
Timothy Zachery Mosley, alias Timbaland valódi intézmény a szakmájában: többszörös Grammy-díjas produceróriás, kinek szakértelmében a kortárs könnyűzene nagyágyúi bíznak, kivételes képességű, trendformáló dalszerző és szövegíró, fülbemászó, a nemzetközi listákon mindig kiemelkedően teljesítő slágerek szerzője, egyedi stílusú, illetve hangzásvilágú zenéiről világszerte ismert rapper és énekes.
 
Missy Ellioton keresztül került kapcsolatba a kilencvenes évek elejének egyik legnépszerűbb r'n'b kollektíváját, a Jodecit irányító DeVante Swinggel, kinek kiadójánál, a Swing Mobnál tevékenykedve sajátította el a producerkedés fortélyait. Szakmailag elismert producer Aaliyah One in a Millionjával és Ginuwine első lemezével, a Ginuwine…the Bachelorral lett, de az ő irányításával készült el 1997-ben Missy Elliot debütalbuma, a Supa Dupa Fly, ugyanebben az évben pedig Magoo partnereként összehozta a korszak egyik legnagyobb hatású hip-hop albumát, a Welcome To Our Worldöt. Ázsiója a kétezres évek elején tovább nőtt, hiszen olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Justin Timberlake, Ludacris, Jay-Z, Beck, Petey Pablo vagy Lil' Kim. 2006-ban új kiadót alapított Mosley Music Group néven, megtartva korábbi cége, a Beat Club Records tehetségeit, köztük Nelly Furtadót, kinek Loose című albuma a kiadó első megjelenése volt: a lemezből több mint tíz millió példányt adtak el, nyolc slágere jelent meg single formátumban, két dal, a Promiscuous és a Say It Right az amerikai, míg a Maneater a brit slágerlista csúcsáig jutott. 2006 és 2007 között tizenhat, a Billboardon a legjobb tíz közé jutó slágert hozott össze, sokoldalúságát Björk Volta albumán bizonyította, melyen hét dalt jegyzett. Ő volt a producere a 2008-as Eurovíziós Dalfesztiválon győztes orosz Dima Bilan Believe című számának, valamint Madonna Hard Candy-jének. Többek között Flo Rida, Keith Urban, Chris Cornell, Jennifer Hudson, Katy Perry, Mariah Carey, a Duran Duran, a Pussycat Dolls anyagain dolgozott, 2011-ben pedig az amerikai Billboard magazin az évtized dalszerzőjének választotta.  
 
A producerkedés és a világsztárok pályájának egyengetése mellett saját előadói karrierjére is időt tudott szakítani. Első szólóalbuma, a Tim's Bio: Life from da Bassment 1998-ban jött ki, a következőre viszont majdnem tíz évet kellett várni: a 2007 februárjában megjelent Shock Value-hoz régi harcostársai, Magoo, Missy Elliot, Nelly Furtado és Justin Timberlake mellett Elton John, 50 Cent, a Hives, a Fall Out Boy és a OneRepublic is a nevét adta. A Shock Value második része két évvel később érkezett újabb emlékezetes együttműködésekkel. Karrierje több mint húsz éve tart, neve összefonódott a szexi, dögös és ellenállhatatlan modern r'n'b-vel, de a mainstream hip-hop és a pop világa sem áll távol tőle.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek