Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

The Rasmus

Alakulás éve: 1994   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A The Rasmus egy négytagú finn rockzenekar, tagjai 1994-ben adták első koncertjüket egy helsinki gimnáziumban. Azért kezdtek el 16 évesen zenélni, hogy friss vért vigyenek a skandináv zenei életbe.
 
1996-ban Peep címmel megjelent első lemezük viszonylag rövid időn belül aranylemez lett Finnországban. A csapat folyamatosan turnézott, évente több mint 100 koncertet adtak, majd újra stúdióba vonultak, hogy felvegyék második, Playboys című lemezüket. Az újabb aranylemez után igazi siker következett: 1997-ben átvehették a finn Grammy-ként emlegetett Emma-díjat, a legjobb új zenekar kategóriájában. A szakmai elismerésnek köszönhetően a The Rasmus olyan bandák előzenekarjaként léphetett fel hazai pályán, mint a Rancid, a Red Hot Chili Peppers vagy a Garbage.
 
1998-ban megjelentették a harmadik nagylemezüket Hell of a tester címmel, melyről a Liquid című dal mind a rajongók, mind a kritikusok szerint az év dala lett. Az igazi áttörést a 2001-es év hozta meg számukra: ekkor szerződtek le a svéd Playground Music Scandinavia kiadóval, s a F-F-F-Falling című daluk Svédországban is sláger lett. Pár hónappal később elkészítették az Into című negyedik korongjukat, ami eladási adatai alapján a dupla platina elismerésig jutott. E sikernek köszönhetően a Rasmus készen állt a nemzetközi karrierre; a HIM, valamint a Roxette kísérőiként több európai országba is eljutottak. A spanyol Dover rockzenekarral Olaszországban tartottak koncertkörutat, miközben Európa-szerte kapták a felkéréseket.
 
A 2001-es év Emma-díjátadójáról 4 elismeréssel térhettek haza. 2005-re a Dead Letters Európa-szerte ismert lett. 2005. szeptember 12-én megjelent hatodik albumuk Hide from the Sun címmel. 2008. szeptember 26-án adták ki a Black Rosest, 2012 áprilisában pedig a The Rasmus című nagylemezt. Világszerte 4 000 000 lemezt adtak el, ebből több mint 300 000-et Finnországban.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek