Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

The HU

Alakulás éve: 2016   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Metal
A The HU mongol folk-metal együttes 2016-ban alakult Ulánbátorban. Saját stílusukat a hunnu rock szóval illetik, amelyből a hu szócska – csakúgy, mint a nevük – azt jelenti, emberi lény, utalva arra, hogy a zene minden embernek szól.
 
A hagyományos mongol hangszereket és torokéneket a metállal és hősies szövegekkel párosító banda az elmúlt években igen sebesen gyűjtötte a rajongóit. A csapat 2019-ben jelentette meg első, The Gereg című albumát, amelyet az amerikai Loudwire az év legnépszerűbb lemezei közé is beválogatott, Great Chinggis Khaan című klipjük pedig a Revolver Magazine listáján került be a TOP 10-be. Rumble Of Thunder címmel 2022 őszén adták ki második anyagukat.
 
A The HU büszkén gondozza az ősi mongol örökséget, dalszövegeikben is gyakran jelennek meg mongol történelmi szereplők és motívumok, hősies szövegeikkel igyekeznek minél messzebb elvinni hazájuk hírét. A zenekar sikereire pedig Mongólia is büszke, tiszteletükre a Bank of Mongolia még egy ezüst- és arany emlékérmét is kibocsátott, amelyen a csapat látható. 

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek