Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Tamta

Alakulás éve: 2004       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Tamta Goduadze (Tbiliszi, 1981. január 10. –) grúz származású görög énekesnő.
 
14 évesen házasodott össze akkori 16 éves párjával, akitől egy lánya született, Annie. A gyereknevelés mellett érettségizett le, majd a Grúz Állami Egyetem hallgatója lett. Párjától hat év házasság után elvált, és gyermekével kivándoroltak Görögországba. Édesanyja már korábban Athénba költözött öccsével, ahol házvezetőnőként kapott állást. Tamtának nem volt tartózkodási engedélye, anyjának segített házvezetői munkájában, így tudott pénzhez jutni.
 
Amikor 2004-ben házvezetőként dolgozott, az egyik család ajánlotta neki, hogy nevezzen a görög Super Idol című televíziós műsorba. Az énekesnő jelentkezett a showba, ahol finalistává vált, és a döntőben végül második helyen végzett. A műsort követően szerződést kötött a Minos EMI görög kiadóval, és elkezdte építeni karrierjét. 2006-ban debütált első stúdióalbuma, amely a Tamta címet kapta. 2007 januárjában a görög közszolgálati műsorszolgáltató, az ERT bejelentette, hogy Tamta résztvevője a 2007-es Eurovíziós Dalfesztivál görög nemzeti döntőjének, a With Love című számmal. Annak ellenére, hogy a háromfős döntőben a harmadik lett, dala nagy sikereknek örvendett az országban, hiszen egyből a görög slágerlista második helyére ugrott. Tamta a grúz X Factor mentora volt 2014-ben, 2015-ben és 2018-ban, míg a műsor görög változatában 2016-ban és 2017-ben szerepelt mentorként.
 
2018 decemberében a CyBC bejelentette, hogy ő képviseli Ciprust a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban, a Replay című dallal. 2018-ban is ő képviselte volna a szigetországot, viszont lemondta a szereplést, így Eleni Foureira versengett Lisszabonban, és minden idők legjobb ciprusi eredményét elérve a második helyet szerezte meg.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek