Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Szinetár Dóra

Alakulás éve: 1987       Facebook
Zenei stílus: Musical
Szinetár Dóra (Budapest, 1976. december 17. –) Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő. Művész családba született, édesapja Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező, édesanyja Hámori Ildikó Kossuth-díjas színésznő.
 
Gyerekkorától fogva vonzotta a színpad, és a zenei általános iskola mellett már 11 éves korában kipróbálhatta magát a Nyomorultak Cosette-jeként a Rock Színházban, valamint a Vígszínház színpadán a Padlásban is. A kilencvenes évek elején egy rövid ideig tini popénekesnőként hódított, ekkoriban két lemeze is megjelent Dóra, illetve Mindenhol címmel. A kirándulás nem tartott sokáig, hiszen hamar átnyergelt a musicalekre, és azóta is ebben a műfajban tevékenykedik. 1991-ben a Légy jó mindhalálig-ban alakította Nyilas Misit, de a színházba járó közönség láthatta az Anna Karenina és a Miss Saigon című musicalekben is. Közben 1990-ben a Magyar Táncmûvészeti Főiskola néptánc-színpaditánc tagozatára járt, az iskolát 1995-ben végezte el, még ebben az évben színművész diplomát kapott a Színészkamarától. A tánc mellett klasszikus balettet, szteppet és akrobatikát is tanult, de tanulmányai idején is folyamatosan kapta a szerepeket, vidéki és budapesti színházakban egyaránt feltűnt.
 
Főszerepeket játszott és játszik Budapesten és vidéken egyaránt, többek között: a Vígszínházban az Óz a csodák csodájában Dorothy, a Madách Színházban a Sors Bolondjaiban Bonnie Sparks, és a Nyomorultakban Eponine, a Nemzeti Színházban a Holdbeli Csónakosban Pávaszem királykisasszony.
 
2001 óta a Budapesti Operettszínház tagja.

Fontosabb szerepei: Funny Girl (Funny Brice), West Side Story (Akárkié), Mozart! (Constanze), Rómeó és Júlia (Júlia), Helló! Igen?! (A Feleség), A Szépség és a Szörnyeteg (Belle). Tehetségét a szakma is elismeri, 1999-ben EMeRTon-díjjal, 2005-ben Súgó Csiga-díjjal, 2006-ban pedig Jászai Mari-díjjal gazdagodott.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek