Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Szilárd

Alakulás éve: 2002   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Balanyi Szilárd (Veszprém, 1974. október 19. –) magyar zenész, a Quimby billentyűse.
 
Szilárd zenei tehetsége már hatéves korában nyilvánvalóvá vált, amikor elkezdte zeneelméleti tanulmányait. Korai éveiben kórusban énekelt, hegedűlni tanult, ám kamaszkorában ezt a hangszert zongorára cserélte. 1992-ben iskolatársaival alakította meg a néhány fergeteges koncertet megélt The Ears nevű zenekart, amiben zongorázott, illetve egy szintetizátorból csalt ki furábbnál furább hangokat.

Röviddel Budapestre költözése után az ország jelenleg egyik legismertebb és legelismertebb alternatív rockformációjának, a Quimby zenekarnak lett a zongoristája. Élőben és felvételen kollaborált a Kimnowak, az Üllői Úti Fuck és a Heaven Street Seven zenekarokkal, Pély Barnabással és Romhányi Áronnal (United), Schmidt Barbarával, Galambos Dorinával és Oláh Ibolyával, valamint a Ludditák formációval.

Szilárd 2000-ben úgy döntött, hogy rögzíti saját zenei ötleteit, és előadóművészi pályáját mint énekes-dalszerző is megvalósítja. A szakma elismeréseként a Szilárd – Halmazállapot című debütáló albuma a 2003-as Arany Zsiráf díj jelöltjei közé került, hazai modern rock kategóriában. Az elmúlt években Szilárd klipjei előkelő helyezést értek el a hazai zenetévék játszási listáján, de a hazai rádiók is előszeretettel játszották dalait. Lassan, de annál biztosabban gyarapodik a közönsége országszerte, így bebizonyosodni látszik, hogy életképes és karakteres produkciót sikerült a Quimby zongoristájának létrehoznia, mint önálló énekes-dalszerző.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek