Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Sophie Ellis-Bextor

Alakulás éve: 1997   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Sophie Michelle Ellis-Bextor (London, 1979. április 10. –) angol énekes, dalszerző, modell és alkalmi DJ, Robin Bextor filmrendező és Janet Ellis színésznő lánya.
 
Tanulmányait a Twickenham-i St. Stephen's általános iskolában kezdte meg, később pedig a Godolphin and Latymerben tanult tovább. Már tizenhárom évesen fellépett a W11 Opera nevű operatársulattal, mára ő a szervezet egyik fő támogatója.

Sophie zenei karrierjét 1997-ben kezdte meg a Theaudience nevű együttesben. Ő volt a zenekar frontembere. Amíg az együttes tagja volt, a Melody Maker olvasói megválasztották a legszexisebb énekesnővé. A Theaudience talán legismertebb dala a Pessimist Is Never Disappointed. Az együttes 1998 decemberében oszlott fel.
 
2000-ben Sophie egy olasz DJ, Spiller felkérésére egy instrumentális klubslágerre írt szöveget, majd fel is énekelte azt (és szerepelt a klipben is), az így született Groovejet (If This Ain`t Love) pedig az ezredforduló egyik legnagyobb diszkó-house sikerdala lett. 2001-ben jelent meg első szólólemeze a Read My Lips, ami a Murder On The Dancefloor című második kislemezdalnak köszönhetően futott be igazán. Zenéje a mainstream pop, disco, nu-disco, és a 80-as évek elektronikus stílusainak egyvelegéből áll össze..

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek