Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Skrillex

Alakulás éve: 2002   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
Sonny John Moore (1988. január 15. – ), művésznevén Skrillex amerikai zenei producer és énekes-dalszerző. Rajongói a legfiatalabb partygeneráció messiásaként bálványozzák, míg kritikusai az antizenei apokalipszis tébolyult lemezlovasaként tekintenek rá. Sonny Moore, napjaink egyik legismertebb elektronikus zenésze, egy kaliforniai srác, aki úgy lett világhírű, hogy szimplán jól akarta érezni magát. Elementáris hangerejű és másodpercenként más-más hangmintákkal ingerlő zenéje maga az összeloopolt neodadaizmus.
 
Saját elmondása szerint Moore tizennégy éves kora óta készít elektronikus zenéket, első lemezei a Fat of the Land volt a Prodigy-től és a Come To Daddy Aphex Twintől, de zenei fejlődésére komolyabb hatást gyakoroltak Marilyn Manson és Trent Reznor munkái is. Ennek ellenére csak négy évvel később kezdett el DJ-zni MySpace-univerzumban ismert fedőnevén, azaz Skrillex-ként. My Name Is Skrillex című EP-jét MySpace oldalán kezdte el terjeszteni. Az ingyenesen hozzáférhető anyag hatalmas siker lett, több százezren töltötték le, ezért nem meglepő, hogy Skrillexre egyből lecsapott a világhírű kanadai elektronikus zenész, Deadmau5, aki leigazolta őt kiadójához, és közös turnéra invitálta. Skrillex a turnéval hatalmasat kaszált, milliók ismerték meg a nevét, a mau5trapnél megjelent Scary Monsters and Nice Sprites-ból pedig nemcsak több százezer példányt adtak el, hanem alkotója két díjat is nyert vele a 2012 februárjában megrendezett Grammy-gálán, ahol nem mellesleg ő kapta az év remixéért járó elismerést is. 2013-ban majd 2016-ban ismételt és további öt arany gramofont tehetett be a vitrinjébe. 
 
Életét, a showbizniszt és a népszerűséget úgy fogja fel, mint egy hatalmas házibulit, amiben neki arra kell törekednie, hogy ne csak ő érezze jól magát, hanem azok a milliók is, akik részt vesznek ebben az őrületben, amely még nem tudjuk mikor ér véget. "Nem hiszem, hogy úgy fognak rám emlékezni, mint Michael Jacksonra vagy a Led Zeppelinre, de talán a nevem megmarad azok emlékezetében, akik ott voltak velem ezeken a fergeteges partykon. De nem akarok felvágni, ez a buli nemcsak rólam szól. Én csak arra vagyok jó, hogy lehetővé tegyem azt, hogy mindenki jól szórakozzon." - szerénykedett a Rolling Stone magazin róla készült több oldalas riportjában Sonny Moore, akit jelenleg több milliárd kattintással sem lehetne kitörölni a popkultúrából. 

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek