Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Simple Plan

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Simple Plan kanadai rock zenekar 1999-ben alakult Montreálban. A tagok már a gimis éveik alatt is zenéltek együtt különböző formációkban. Ilyen korábbi kísérlet volt a Reset nevű zenekar, melyet 13 évesen alapított Pierre Bouvier és Charles-André Comeau.
 
A Simple Plan első albuma 2002-ben jelent meg a rögbi iránti rajongásról tanúskodó No Pads, No Helmets...Just Balls címmel. A punk-pop korongról a Good Charlotte és a Blink-182 zenei világa köszön vissza, s ennek megfelelően a kvintett leginkább a tinik körében vált igazán népszerűvé. A lemez megjelenése után Avril Lavigne és a Green Day előzenekaraként turnéztak, és több ízben részt vettek a Vans Warped Tour nevű jeles fesztiválon is.
 
A zenekar második albuma Still Not Getting Any... címmel került a boltok polcaira 2004 őszén, s egy kisebbfajta átalakuláson ment át a Simple Plan-hangzás, valamelyest komolyabbá, érettebbé vált. Ez a lemez hozta meg számukra a várt sikert, és a média is ekkor figyelt fel rájuk, Kanada első számú kedvencévé váltak. Körbejárták Európa nagyobb országait, Japánt és Ausztráliát, az USA-ban is egyre nőtt a rajongótáboruk.
 
A bandának eddig 5 nagylemeze jelent meg, Kanadában és Amerikában 4 millió album talált gazdára, összesen több mint 7 millió példányt értékesítettek világszerte.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek