Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Sia

Alakulás éve: 1993   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Sia Kate Isobelle Furler, röviden Sia (Adelaide, Ausztrália, 1975. december 18. –) világhírű ausztrál énekesnő és zeneszerző.
 
Sia Furler zenész családba született: édesapja Phil Colson zenész, édesanyja Loene Furler művész tanár. Az énekesnő Kevin Colson színész és zenész, Peter Furler népszerű keresztény rock zenész, valamint Colin Hay (a Men at Work zenekar tagja) unokahúga. Gyermekként nagy hatással volt rá Aretha Franklin, Stevie Wonder és Sting zenei stílusa, akiket gyakran utánozott. Sia az Adelaide High Schoolban végzett 1994-ben.
 
Ausztrália egyik legtehetségesebb dalszerző-énekesnője, Sia nevéhez fűződik 2014 egyik legnagyobb slágere, az egymilliárdos nézettséget is átlépő Chandelier. Több mint 20 éve folyamatosan foglalkozik zenéléssel, az utóbbi években lett nemzetközileg is megkerülhetetlen szereplője a popzenei színtérnek. Az áttörést a 2014-es 1000 Forms of Fear lemez hozta meg neki, köszönhetően az olyan hatalmas slágereknek, mint a Chandelier, a Big Girls Cry vagy a Diplo-val közös Elastic Heart. A rendkívül tehetséges és titokzatos személyiségű Sia dalszerzőként olyan előadóknak szállított slágereket, mint Rihanna, Kyle Minogue, David Guetta vagy Beyoncé. Az epikus popdalairól ismert, hazájában többször is az év dalszerzőjének választott énekesnőt a Szigeten láthatta először a magyar közönség.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • 3
  • Oldalak száma: 3