Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Scarlett Johansson

Alakulás éve: 1994       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Scarlett Ingrid Johansson 1984. november 22-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Apja, Karsten Johansson dán származású építész, anyja, Melanie Sloan színésznő. Scarlettnek 4 testvére van: egy nála 3 perccel fiatalabb ikerfivére, Hunter, két fiútestvére, Christian és Adrian, és egy lánytestvére, Vanessa.
 
Már gyerekkorában színésznőnek készült, több kisebb produkcióban is feltűnt, filmes karrierje akkor kezdett beindulni, amikor a szülei válását követően, 13 éves korában Los Angelesbe költöztek édesanyjával. Első szerepét a Világgá mentem (1994) című filmben kapta, amit több játékfilm követett, de csak A suttogó (1998) című drámában nyújtott alakítása hozta meg számára az áttörést. A Az ember, aki ott se volt (2001) és a Tétova tinédzserek (2001) után a színésznő egy magyar vonatkozású filmben tűnt fel. Gárdos Éva Amerikai rapszódia (2001) című alkotását Budapesten forgatták, és Scarlett a rendezőnő fiatalkori énjét játszotta.
 
Két évvel később ismét két jelentős, bár kasszasikernek nem mondható produkcióban tűnt fel: Leány gyöngy fülbevalóval (2003), Elveszett jelentés (2003). Utóbbit számtalan jelöléssel jutalmazta a szakma, amiből többet díjra is váltott, Johnasson pedig BAFTA-díjjal lett gazdagabb. A sziget (2005) című scifi-ben Ewan McGregor mellett játszotta a női főszereplőt, ezt követően figyelt fel rá Woody Allen, aki több filmjében is szerepet ajánlott neki: Match Point (2005), Füles (2006), Vicky Cristina Barcelona (2008).
 
Az elmúlt években olyan hollywoodi szuperprodukciókban láthattuk, mint a Vasember 2 (2010), a Bosszúállók (2012) és az Amerika Kapitány - A tél katonája (2014), de Fekete Özvegyként a Bosszúállók: Ultron korában (2015) is szerepelt.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek