Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Sam Smith

Alakulás éve: 2007   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Samuel Frederick Smith (London, 1992. május 19. –) Oscar-, Golden Globe-, valamint többszörös Grammy-díjas angol énekes-dalszerző.
 
Sam az angol fővárosban nőtt fel, 2007-ben a Youth Music Színház tagjaként szerepelt az Oh! Carol című produkcióban. Mielőtt belecsöppent volna zenei karrierjébe évekig tanulta a jazz zenét; jazz zenekarokban is játszott. Joanna Eden, jazz zongorista mentorálásával évekig tanult énekelni, valamint dalokat szerezni. Vallásos iskolába járt, ahol tagja volt a népszerű Cantate Youth kórusnak. Karrierje beindításához nagyban hozzájárult édesanyja, aki jelentősen támogatta anyagilag a fiatal feltörekvő énekest.
 
Ismertségét 2012-ben szerezte meg Disclosure mellett a Latch című dalban, ami az angol slágerlistán a tizenegyedik helyig jutott. Első listavezető pozícióját Naughty Boy La La La című slágerében való közreműködésével érte el. 2014-ben jelölték a Brit Awards Kritikusok díja kategóriában, melyet végül meg is nyert, valamint a BBC-től a 2014 hangja címet is megkapta.
 
2014 májusában adta ki debütáló stúdióalbumát In the Lonely Hour címen, a Capitol Records gondozásában. Kislemezei által világhírnévre tett szert. Olyan slágerlistás dalok találhatóak az albumon, mint a Money on My Mind, a Stay With Me és az I'm Not the Only One. Második listavezető pozícióját hazájában Money on My Mind című dalával érte el. Stay With Me slágere világszerte sikeressé vált, hazájában szintén első helyezett lett, míg az Egyesült Államokban a Billboard Hot 100 listán a második helyig jutott. Az I'm Not the Only One mindkét országban bejutott a legnépszerűbb öt dal közé.
 
2014 decemberében összesen 6 Grammy-jelölést kapott, melyből a 2015 februárjában megrendezett 57. Grammy-gálán négyet sikerült díjra váltania. Elnyerte a legjobb új előadónak, az év felvételének, az év dalának és a legjobb vokális popalbumnak szóló Grammy-díjakat. A 2015-ös Billboard Music Awards-on három díjjal jutalmaztákː ő lett a legjobb férfi előadó és a legjobb új előadó, valamint a legjobb rádiós dal díja is őt illette. Zenei eredményei által a Guinness Rekordok Könyvében is megemlítik. 2015-ben felvette a Writing's on the Wall című dalt, melyet a 2015-ben bemutatott James Bond film, a Spectre - A fantom visszatér betétdalaként ismert meg a világ. Smith Guinness világrekordot döntött a dallal, mikor az a James Bond-dalok történetében először elérte az első helyet a brit listákon. 2016 elején Golden Globe-díjjal és Oscar-díjjal jutalmazták a legjobb eredeti betétdal kategóriában. Smith 2017 novemberében adta ki The Thrill of It All című második nagylemezét, amely az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is listavezető pozícióba került.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek