Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Sabaton

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Metal
A Sabaton egy svéd heavy metal/power metal együttes, amely 1999-ben alakult Falunban. Epikus hangzásukat kórusokkal teszik teljessé. Dalaikban gyakran jelennek meg gitárszólók, szintetizátor szólók. Szövegeikben legtöbbször háborús témákat dolgoznak fel, nem véletlen a névválasztás sem, ami a lovagi páncélzat lábfejet védő vassarujából származik.
 
Első demójukat Fist For Fight néven rögzítették Tommy Tagtgren Abyss nevű stúdiójában. A demó hetek alatt elfogyott. Ezután leszerződtek az olasz Underground Symphony-vel, stúdióba vonultak, majd újra felvették a Fist For Fight-ot, ami 2001-ben meg is jelent. Az album nem aratott sikert, ez elkedvetlenítette a tagokat, és így nem tudták kiadni a Metalizer-t, ami a debütalbum lett volna.
 
2004-ben amikor még mindig nem tudták kiadni az albumot, nem adták fel, és felvettek egy demó anyagot Panzer Battalion néven. A demó pozitív visszajelzései után a zenekar úgy döntött, hogy felvesz egy lemezt saját költségén, így született meg a Primo Victoria. A lemezre több kiadó is azonnal le akart csapni, végül a svéd Black Lodge-hoz szerződtek. 2005-ben a Primo Victoria hatalmas sikert aratott és a Sabaton egy csapásra Svédország egyik leghíresebb metal bandája lett. Ezután mind nagyobb és nagyobb klubokban léptek fel, és egyre ismertebbé váltak nemzetközileg is.
 
Egy évvel később a csapat ismét stúdióba vonult és rögzítette második lemezét, Attero Dominatus néven. Az album sikere nem volt kétséges, pláne, hogy a kiadás előtt egy 6 hetes turnéra indultak az Edguy-jal és a Dragonforce-szal. A sikereknek köszönhetően 2007-ben kiadhatták a 2 CD-s Metalizer-t, ami tartalmazta a Fist For Fight teljes anyagát is.
 
A lassan tiszteletbeli magyar bandává avanzsáló Sabaton 8 stúdióalbumot, két válogatáslemezt, egy koncertalbumot és két élő DVD/Blu-ray kiadványt adott ki eddig, és számos alkalommal bizonyított magyar fellépései során is.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek