Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Rúzsa Magdolna

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Rúzsa Magdolna 1985. november 28-án született Verbászon, a Vajdaságban. Artisjus-díjas magyar énekesnő.
 
Az általános iskolai tanulmányait a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában végezte. Ennek elvégzése után sikerrel felvételizett a szabadkai Egészségügyi Középiskolába, ahol szülészeti nővérnek tanult. Tanulmányai végén – fél év szakmai gyakorlat után – államvizsgát tett. Magdi kisgyermekkorától szeret énekelni. 2004-ben részt vett a a zentai Farsangi Ki mit tud-on, ahol megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ezt követően énekesnőként csatlakozott a Madness nevű zenekarhoz.
 
2005-ben jelentkezett a TV2 Megasztár című tehetségkutatójába. A műsor alatt többek közt olyan dalokat énekelt, mint a Hungária slágere a "Meghalok, hogy ha rám nézel", a Los Lobos "La Bamba" című dala, Máté Péter "Most élsz" című dala, valamint Tina Turner és Rod Stewart duettje az "It Takes Two". A fináléra 2006. május 20-án került sor, ahol Varga Ferencel párbajozott. A műsor végén a nézők szavazatai alapján Magdi lett a nyertes és egyben az év női hangja is. A döntőben elhangzott dalok címmel jelent meg a válogatásalbum, ami 3x-os platinalemez lett. Még szintén 2006-ban megjelent az első szólólemeze is, ami az Ördögi angyal címet viseli. Olyan dalok hallhatóak rajta, mint az "Aprócska blues", a "Hip-Hop", "A sors a neved", valamint a "Vigyázz a madárra".
 
Magdi nagy megtiszteltetésben részesülhetett, 2007-ben ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Aprócska blues című dalának angol nyelvű változatát, az Unsubstantial Blues-t adta elő, amelynek angol szövegét Mózsik Imre írta. Május 12-én, a döntőben 8-ként lépett színpadra, és ismét hibátlanul adta elő dalát. A nézők szavazatai alapján Magdi az igencsak előkelő 9. helyen végzett, amely azt jelentette, hogy Magyarország képviselője a soron következő fesztiválon egyenesen a döntőbe került. Ezen kívül ő nyerte meg a legjobb dalszerzőnek járó díjat. Még 2007-ben megjelent a T-Mobile Kapcsolat koncert című koncertalbuma is. Második nagylemeze 2008. november 6-án jelent meg, és az Iránytű címet viseli. Ez az album elnyerte az arany minősítést.
 
Magdi 2009. szeptember 17-én megkapta a magyar állampolgárságot. A 2010-ben kiadott Gábriel című száma eredetileg egy horvát dal. A dal Geszti Péter magyar szövegével, Novák Péter és Toma Ferenc hangszerelésében hatalmas sláger lett.
 
2011. november 16-tól önálló estet is tartott a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, amit 2013-ig több, mint 40 ezer ember nézett meg. 2012. november 11-én megjelent a harmadik stúdióalbuma is Tizenegy címmel, amely 2x-es platinalemez lett. 
 
2013 februárjától az M1 nevű csatorna A Dal című eurovíziós dalválasztó műsornak az egyik zsűritagja lett, Csiszár Jenő, Rákay Philip, Rakonczai Viktor és Kovács Kati mellett. 2014. november 28-án megjelent a negyedik koncertalbuma, ami a Dalok húrokra és fúvósokra címet kapta. A dupla CD-n és DVD-n a Művészetek Palotájában adott nagy sikerű 2013-as koncertje került kiadásra.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Oldalak száma: 4